Partidul Social Democrat (PSD) se pregătește intens pentru alegerile prezidențiale, iar președintele său, Marcel Ciolacu, a subliniat importanța alegerilor locale în consolidarea poziției partidului. Cu PSD fiind cel mai mare partid din România, Ciolacu a declarat că este aproape imposibil ca partidul să nu aibă un candidat pentru funcția de președinte al țării.Decizia privind candidatul pentru alegerile prezidențiale va fi luată după alegerile de duminică, conform unui acord în cadrul coaliției. Ciolacu a menționat că va lua în considerare votul românilor și că este esențial să respecte această alegere democratică.

„Cred că discuţia va avea loc, aşa am convenit în coaliţie, după alegerile de duminică. O să facem o şedinţă de coaliţie şi o să luăm o decizie în funcţie de rezultate. Pentru prima oară, eu mi-am asumat să iau o decizie în funcţie de votul românilor. Să vedem dacă românii sunt de acord cu această stabilitate politică, dacă românii au încredere ca în viitor să existe o majoritate conturată în jurul PSD şi PNL. Eu cred că a fost o abordare de bun simţ şi un respect faţă de români. Este aproape imposibil ca PSD, care este cel mai mare partid din România, să nu aibă candidat pentru funcţia de preşedinte”, a afirmat Ciolacu.PSD va organiza un Congres al partidului pentru a desemna oficial candidatul său pentru alegerile prezidențiale. Ciolacu a evidențiat că rezultatele locale vor consolida partidul, cu mai mulți președinți de consilii județene și primari, ceea ce ar putea determina colegii și președinții de organizații din interiorul PSD să ridice pretenții legate de candidatura la prezidențiale.

„Va avea mai mulţi preşedinţi de Consilii judeţene, va avea mai mulţi primari, primari la Primăriile reşedinţă de judeţ, va fi cumva legitim ca colegii şi preşedinţii de organizaţii din interiorul PSD să ridice această pretenţie, dar las discuţia, cum e corect, să o avem. Să nu facem anunţuri dinainte. Să avem o discuţie dacă vrem să fim nişte parteneri corecţi. Dacă nu vrem să fim nişte parteneri corecţi şi vrem aceeaşi politică făcută de 30 de ani, atunci o să ne grăbim neaşteptând totuşi verdictul românilor pe care eu îl consider cel mai important”, a subliniat Marcel Ciolacu.În final, Ciolacu a subliniat importanța respectului față de alegători și necesitatea unei dezbateri corecte în coaliție pentru a decide dacă PSD va prezenta un candidat propriu sau va merge cu un candidat comun al coaliției PSD-PNL. Așteptarea rezultatelor alegerilor locale și conlucrarea cu partenerii politici sunt aspecte esențiale pentru viitorul politic al PSD și pentru stabilitatea țării.

sursa: puterea.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *