Cel mai recent sondaj realizat de Sociopol pentru municipiul Iași, publicat înaintea alegerilor, relevă o competiție acerbă între principalii doi candidați. Conform sondajului, Mihai Chirica, de la PNL, conduce cu 29% din intențiile de vot, urmat îndeaproape de Bogdan Balașnicu, candidatul PSD, cu 22%.

Alți candidați notabili în cursa electorală sunt Marius Bodea de la Alianța Dreapta Unită, care a obținut 18% din intențiile de vot, și Tudor Ciuhodaru de la AUR, care se situează la 14%, potrivit Sondajului Sociopol.

Favorit pentru președenția Consiliului Județean Iași este Bogdan Cojocaru, de la PSD, cu 33%, urmat îndeaproape de Costel Alexe, de la PNL, cu 30%.

De altfel, partidele favorite pentru Consiliul Local Municipiul Iași sunt PNL, 25%, PSD, 24% și Alianța Dreapta Unită, 24%. Iar la Consiliul Județean Iași, favorit este PSD, 35%, urmat de PNL cu 29% și Alinața Dreapta Unită cu 17%.

44% din cei care au răspuns sondajului se arată interesați de alegeri.

Conform sondajului, din cetățenii care sunt în țară și au drept de vot, respectiv 83% din populație, se estimează că 57% vor merge să voteze.

Sondajul a fost efectuat în perioada 30 mai – 4 iunie 2024 pe un eșantion reprezentativ al populației adulte neinstituționalizate din municipiul Iași. Volumul eșantionului a fost de 1247 de cazuri, iar marja de eroare asociată este de +/- 2.9%, la un nivel de probabilitate de 95%. Datele au fost colectate folosind metoda CATI (interviuri telefonice asistate pe calculator).

sursa: puterea.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *