Sectorul 2 din București va avea, în zona Petricani, un parc de 75 de hectare și o sală polivalentă ultramodernă, au declarat astăzi premierul Marcel Ciolacu și candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, Rareș Hopincă.

Proiectul este asumat în programul de guvernare locală pe care PSD îl propune pentru dezvoltarea sectoului cu cea mai mică suprafață de spațiu verde din Capitală. Mai mult, conform datelor citate de Rareș Hopincă și de Marcel Ciolacu, Sectorul 2 are și cei mai puțini arbori pe cap de locuitor din București.

„Cu 12 mp de spațiu verde pentru fiecare locuitor, suntem la sub jumătate față de standardul european. Avem nevoie de măsuri ferme și urgente pentru creșterea suprafețelor de spații verzi și pentru descurajarea creșterii densității urbane”, a declarat fostul prefect al Capitalei și favoritul sondajelor pentru cursa electorale din 9 iunie, Rareș Hopincă.

Parcul Petricani, cu 75 ha de spații verzi, va fi amenajat ca zonă de relaxare pentru întreaga familie, cu facilități pentru promenadă, sport și evenimente. Premierul Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul pe care îl conduce va susține acest proiect.

„Dacă este vorba de împăduriri, vom căuta soluții cu specialiștii de la Ministerul Mediului și Ministerul Agriculturii, astfel încât să putem implementa proiectele până în 2026”, a spus Marcel Ciolacu

Nord Arena, o sală polivalentă cu minimum 8000 de locuri în noul parc Petricani
Rareș Hopincă și Marcel Ciolacu au prezentat și proiectul Nord Arena, noua sală polivalentă a Bucureștiului.

„Construim o nouă sală polivalentă, în nordul Capitalei, cu o capacitate de minimum 8.000 de locuri, care va putea găzdui evenimente sportive interne și internaționale, precum și alte evenimente. Aceasta va fi integrată urbanistic și peisagistic în noul parc și va beneficia de conexiuni facile de transport în comun”, a menționat Rareș Hopincă, care este cotat cu prima șansă la câștigarea Primăriei Sectorului 2, în fața mult contestatului primar Radu Mihaiu, din partea USR.

Ilustrație cu proiectul propus pentru noul parc și sala Polivalentă:

https://we.tl/t-4SVT10HSf4

sursa: puterea.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *