Un sondaj recent realizat la nivelul Sectorului 2 din Capitală relevă creşterea avansului pe care Rareș Hopincă, candidat PSD-PNL, îl deține față de actualul primar, Radu Mihaiu (USR), în lupta pentru Primăria Sectorului 2.

Fostul prefect al Capitalei, Hopincă, are un avans de 6 procente în fața lui Mihaiu, candidat din partea ADU, și se află pe un trend ascendent în ceea ce privește intenția de vot.

În același timp, coaliția PSD-PNL conduce autoritar intenția de vot, cu 46,5%, urmată de alianța dreptei (ADU) cu 32,4%. Luând în calcul mandatele redistribuite, Alianța PSD-PNL își asigură astfel o majoritate confortabilă în Consiliul Local al Sectorului 2, simulările indicând 15 mandate din 27.
Sondajul a fost realizat de Epsilon Poll și s-a desfășurat online cu 3112 respondenți, în perioada 31 mai-2 iunie. Mecanismele de ponderare și analiză a datelor se bazează pe programare Machine Learning, antrenat anterior pe seturi de date succesive de la nivelul Sectorului 2, având o marjă de eroare la nivelul întregului eșantion de ±3.5%, la un nivel de încredere de 90%.

Conform cercetării, aproximatix 50% dintre alegători consideră că Sectorul 2 merge într-o direcție greșită și foarte greșită, iar 61% dintre aceștia sunt nemulțumiți și foarte nemulțumiți de activitatea primarului Radu Mihaiu.

În ceea ce privește raportarea politică și la scorul înregistrat de partide, conform sondajului, Rareș Hopincă a recuperat aproape în totalitate decalajul față de scorul Alianței PSD-PNL în Sectorul 2, în vreme ce Radu Mihaiu nu este ajutat de Alianță Dreptei, având un scor mai bun decât partidele care îl susțin.

Oamenii care trăiesc în Sectorul 2 consideră că principalele trei probleme din comunitatea lor sunt parcările (25%), curățenia (22%), spațiile verzi şi locurile de joacă pentru copii (17%).

sursa: puterea.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *