Prețul petrolului a crescut după ce Ucraina a atacat o rafinărie importantă din Rusia. Este vorba despre a treia cea mai mare rafinărie a rușilor. Obiectivul aflat în provincia Tatarstan a fost atacat marți cu drone.

Atacul asupra instalației Taneco, din provincia Tatarstan, pare să fi fost cea mai lungă lovitură a Kievului în interiorul teritoriului Rusiei de la începutul războiului în urmă cu mai bine de doi ani.

Lovitura de marți a declanșat un incendiu, însă nu au fost raportate pagube majore

Totuși, lovitura la mare distanță a stârnit îngrijorarea investitorilor și a provocat creșterea costului țițeiului Brent la peste 89 de dolari pe baril, potrivit Sky News.

Noul preț a apărut miercuri dimineață și este cel mai ridicat din ultimele șase luni

Atacul cu drone al Ucrainei asupra instalațiilor industriale din Republica Rusă Tatarstan marchează un punct de cotitură substanțial în capacitatea Kievului de a efectua lovituri cu rază lungă în adâncul teritoriului rus, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul său din 2 aprilie, notează Kyiv Independent.

Forțele ucrainene au lovit fabrici de drone în Yelabuga și Nijnekamsk din Tatarstan, a raportat agenția de informații militare a Ucrainei (HUR) pe 2 aprilie. Yelabuga se află la 1.200 de kilometri distanță de granița dintre Rusia și Ucraina.

sursa: stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *