Ministerul Educaţiei a centralizat rezultatele la simularea probelor scrise din cadrul examenului naţional de Bacalaureat 2024, susţinută în perioada 4 – 7 martie 2024.

A fost dezastru la simularea Bacalaureatului, care a avut loc în perioada 4 – 7 martie 2024, susținută de elevii din clasa a VII-a și a XIII-a seral. 40% dintre elevi au obținut sub nota 5 la proba de limbă și literatură română, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Educației.

A fost dezastru la simularea BAC 2024

Elevii care aparțin de minoritățile naționale i-au depășit cu mult pe cei români! Rata de promovare este cuprinsă între 60,16% la Limba română şi 84,08% la Limba maternă! La nu mai puțin de trei dintre probele de examen, peste 35% dintre elevi au obţinut note sub 5! Procentajul este și mai prost atunci când vine vorba despre proba la limba română, unde 4 elevi din 10 au obținut sub nota de promovare, respectiv 5.

Simularea Bacalaureatului a fost susţinută în perioada 4 – 7 martie, la nivel naţional, de elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă. Potrivit comunicatului emis de Ministerul Educației, au fost implicaţi în procesul de evaluare 13.897 de profesori.

În cadrul celor peste 1.320 de centre de examen (licee), scanarea şi încărcarea lucrărilor pe platforma informatică au fost asigurate de peste 10.000 profesori asistenţi.

„Rezultatele înregistrate la probele scrise ale simulării examenului naţional de bacalaureat 2024 au fost transmise către Inspectoratele Şcolare Judeţene/al Municipiului Bucureşti. La momentul transmiterii prezentei informări, rezultatele se transmit de la nivelul inspectoratelor şcolare către fiecare unitate de învăţământ sub forma cataloagelor cu notele finale.

Borderourile asociate fiecărei evaluări, corespunzătoare celor 33 de tipuri de subiecte, vor fi trimise de către Ministerul Educaţiei inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti până cel târziu marţi, 19 martie 2024, urmând a fi transmise de către inspectorate către fiecare unitate de învăţământ cel târziu până pe 20 martie 2024″, a mai informat Ministerul Educaţiei.

Lucrările scrise ale elevilor care au susţinut simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat se află în unităţile de învăţământ în care elevii au susţinut probele.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri menite să îmbunătățească performanţele şcolare.

sursa:puterea.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *