Vânătoarea de vrăjitoare nu a încetat nici măcar în anul 2024, în Angola, acolo unde cel puțin 50 de persoane au murit în numai două luni, în timp ce comunitatea încerca să afle dacă acestea practică sau nu vrăjitoria!

Testul mortal care deconspiră vrăjitoarele are loc, chiar și în anul 2024, în Angola, acolo unde cel puțin 50 de persoane au murit în doar două luni. Decesele au avut loc între ianuarie și februarie în apropierea orașului central Camacupa, potrivit Luzia Filemone, consilier local. Poliția a confirmat că 50 de persoane și-au pierdut viața.

Testul mortal care deconspiră vrăjitoarele are loc în Angola

Persoanele decedate se pare că au picat testul la care au fost supuse cu forța de către comunitate! Dar care este testul la care trebuie să supraviețuiască persoana care este bănuită de vrăjitorie? Ei bine, este un test nebun! Presupusa vrăjitoare este obligată să bea o substanță toxică, numită „Mbulungo”, care este făcută din plante.

Această substanță este preparată de ”vraciul” local și nu se știe exact ce conține, însă se cunoaște doar faptul că este toxică. Cu toate acestea, persoanele suspectate sunt obligate să o bea, pentru a-și dovedi nevinovăția. Cele 50 de victime nu au supraviețuit, așa că au picat testul la care au fost supuse, fiind ”deconspirate” drept vrăjitoare.

„Peste 50 de victime au fost forțate să bea acest lichid misterios care, potrivit vindecătorilor tradiționali, dovedește dacă o persoană practică sau nu vrăjitorie”, a recunoscut Luzia Filemone.

„Este o practică larg răspândită de a face oamenii să bea presupusa otravă din cauza credinței în vrăjitorie”, a declarat și purtătorul de cuvânt al poliției provinciale Antonio Hossi, care a avertizat că numărul de astfel de cazuri sunt în creștere. De precizat este faptul că nu sunt încă date legate de persoane care ar fi supraviețuit acestui ritual nebun.

Angola nu are legi împotriva vrăjitoriei, lăsând comunitățile să se ocupe de problema aceasta așa cum consideră de cuviință și cum au făcut-o de mii de ani.

Anul trecut, Episcopul Firmino David al Episcopiei Sumbe din Angola a declarat că provocările socio-economice din țară îi obligă pe unii să „recurgă la practica vrăjitoriei pentru că ei cred că prin vrăjitorie pot obține ceea ce își doresc și astfel să se elibereze din sărăcie și să obțină tot ce au nevoie pentru a supraviețui”.
sursa.puterea.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *