Un atac israelian asupra unei case din Deir el-Balah a dus la moartea a cel puțin 24 de persoane, conform informațiilor furnizate de agenția de știri palestiniene Wafa.

Război în Israel, ziua 141. Majoritatea victimelor sunt femei și copii. Potrivit Wafa, mulți alții au fost răniți, deoarece casa găzduia palestinieni strămutați care au fugit din zonele afectate de violență din alte părți ale Fâșiei Gaza.

Război în Israel, ziua 141. Antony Blinken spune că teritoriul Fâșiei Gaza nu ar trebui să fie redus

Antony Blinken, secretarul de Stat al Statelor Unite, a subliniat din nou opoziția administrației Biden față de o eventuală „reocupare” a Fâșiei Gaza de către Israel și că teritoriul acesteia nu ar trebui să fie redus după încheierea războiului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Înainte de conflict, Organizația Națiunilor Unite considera Gaza ca fiind ocupată de Israel, din cauza asediului prelungit asupra teritoriului.

Administrația israeliană a afirmat că va menține controlul militar asupra Fâșiei după conflict și a demolat deja zone extinse din teritoriu în apropierea graniței cu Israelul pentru a crea o „zonă tampon” evidentă. Astfel, a distrus numeroase clădiri și a diminuat teritoriul Fâșiei Gaza.

Statele Unite nu au anunțat nicio măsură de presiune asupra Israelului în legătură cu aceste acțiuni, chiar dacă acestea sunt în contradicție cu solicitările SUA și au fost considerate de experți drept posibile crime de război.

Război în Israel, ziua 141

Sursa foto: Razvan Valcaneantu/ EEC

Siria cere încetarea imediată a ocupării Israelului, în fața Curții Internaționale de Justiție

Război în Israel, ziua 141. Siria a adresat Curții Internaționale de Justiție cererea fermă ca ocuparea Israelului să înceteze fără întârziere.

Delegații sirieni au solicitat CIJ să emită o opinie consultativă, având în vedere numeroasele încălcări israeliene în teritoriile palestiniene ocupate. Inclusiv restricții de mișcare, implementarea unui sistem legal dual și consolidarea așezărilor și a altor forme de discriminare instituțională.

Curtea ar trebui să clarifice că palestinienii trebuie să poată să-și exercite dreptul la autodeterminare și că Israelul trebuie să demoleze toate structurile care împiedică acest lucru fără întârziere.

Război în Israel, ziua 141. Hezbollah lansează două atacuri asupra Fermelelor Shebaa

Hezbollah a raportat lovituri asupra a două locuri în teritoriul revendicat de Liban, Fermele Shebaa, dar actualmente ocupat de Israel.

Război în Israel, ziua 141

Hezbollah. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Conform informațiilor postate pe contul său de X, Hezbollah a lansat rachete către situl Ruwaisat al-Alam și către o poziție radar israeliană, soldate cu „răniri directe” în ambele cazuri.

Atmosfera tensionată persistă la granița dintre Liban și Israel, pe fondul schimbului de focuri zilnic între Hezbollah și armata israeliană.

Sursa:EVZ.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *