Polițiștii și procurorii de la Parchetul Tribunalului Brașov au descins la mai multe cabinete de medicină de familie și la mai multe instituții publice. Acestea ar fi implicate într-un dosar care vizează obținerea ilegală a unor fonduri pentru îngrijirea bolnavilor de COVID.

În total, polițiștii și procurorii au efectuat 17 percheziții domiciliare și au pus în executare două ordonanțe de ridicare a înscrisurilor, în județul Brașov, într-un dosar penal de obținere ilegală de fonduri.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat mai multe mijloace de probă (înscrisuri oficiale, echipamente informatice, evidențe personale). De asemenea, au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere, la sediul poliției, a mai multor persoane pentru audieri.

Descinderile au loc la scurt timp după ce ar fi apărut o presupunere potrivit căreia, în perioada octombrie 2020 – octombrie 2021, mai mulți medici de familie din județul Brașov ar fi solicitat și obținut sume de bani de la bugetul de stat, alocate finanțării serviciilor de monitorizare a pacienților infectați/suspectați cu virusul SARS-CoV-2, prin întocmirea fișelor de monitorizare telefonică zilnică aferente pacienților, prin consultație medicală la distanță.

Mai mult, cadrele medicale sunt bănuite că ar fi inserat date nereale în cuprinsul documentelor pe care le-ar fi transmis ulterior, în vederea decontării a 105 lei/pacient (pretinzând efectuarea unor monitorizări zilnice), în realitate necomunicând cu pacienții infectați cu Covid-19, ori comunicând doar în primele zile.

La acțiune au luat parte polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov, Poliției Municipiului Făgăraș și Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic – I.P.J. Brașov. Totodată, acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
sursa:puterea.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *