Consiliul General al Municipiului București vrea să ia în calcul varianta ca toți conducătorii de trotinete să aibă cel puțin 14 ani și să poarte cască de protecție obligatoriu.

De asemenea, este interzis ca mai multe persoane să folosească același vehicul.

Dacă un drum este prevăzut cu o pista pentru biciclete, trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă. În lipsa acestei piste, circulația trotinetelor electrice este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisa pentru circulația vehiculelor este de 50km/h.

Trotinetele electrice au obligația de a circula având un sistem de frânare funcțional și eficient

Parcarea trotinetelor electrice se face pe trotuar, în zone special amenajate; staționarea/parcarea trotinetelor se va efectua suficient de departe de mașinile staționate/parcate astfel încât, în cazul unor fenomene meteorologice extreme, căderea acestora să nu poată afecta mașinile respective;

Trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice trebuie să fie echipate cu dispozitive de localizare prin GPS, cu mijloace de iluminare (lumina albă sau galbenă în față și lumină roșie în spate) vizibile, dispozitive reflectorizante, cu sistem de frânare funcționabil și cu sistem de avertizare sonoră.

Este interzisă circulația acestora pe timp de noapte fără aceste mijloace și dispozitive în stare de funcționare;

Utilizatorii au obligația să circule cu luminile aprinse în orele întunecate ale zilei și/sau cu vizibilitate redusă;

În timpul circulației pe drumurile publice, utilizatorii de trotinete electrice sunt obligati sa aiba asupra lor actul de identitate, notează newsweek.
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *