Polițiștii au săltatat un bărbat care vindea mașini de lux pe care nu le deținea și case inexistente! La data de 25 octombrie 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 1 au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară și trei mandate de aducere, în Județul Suceava, într-un dosar penal privind fapte de înșelăciune, prejudiciul fiind de 85.000 de euro.

În fapt, în perioada 23 aprilie 2023 – 18 iulie 2023, un bărbat, în vârstă de 47 de ani, ar fi indus şi ar fi menţinut în eroare reprezentantul unei societăți din străinătate, prin prezentarea ca adevărată a împrejurării mincinoase că îi va vinde un autoturism de lux, utilizând drept mijloc fraudulos un înscris falsificat, reprezentat de o factură fiscală, în cuprinsul căreia se atesta în mod nereal că emitenta vinde persoanei vătămate mașina în cauză, deşi nu era proprietara acestuia).

Astfel, bănuitul ar fi determinat persoana vătămată să plătească 85.000 euro, într-un cont bancar. De asemenea, bărbatul s-ar fi folosit de înscrisul falsificat în data de 28 aprilie 2023, prin transmiterea acestuia către reprezentantul persoanei vătămate, pentru a o determina să achite contravaloarea autoturismului.

În vederea administrării materialului probator, la data de 25 octombrie 2023, au fost puse în aplicare două mandate de precheziție, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care 4 ceasuri de lux ce urmează a fi expertizate, în vederea stabilirii valorii acestora și instituirii de măsuri asigurătorii.

De asemenea, bărbatul a fost depistat și condus la audieri, în baza mandatului de aducere care a fost pus în aplicare. Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, față de acesta fiind dispusă, ulterior, măsura arestului preventuv pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *