Israelul, atac puternic în Gaza: au intrat cu avioane de vânătoare și drone / au fost bombardate obiective militare Hamas

Armata israeliană a anunţat că infanteria sa a întreprins un ”raid ţintit în sectorul central al Fâşiei Gaza”, cu sprijinul unor “avioane de vânătoare şi drone”, vizând obiective ale Hamas, informează AFP, relatează Agerpres.

Ulterior, soldaţii au părăsit teritoriul palestinian fără a înregistra răniţi, a afirmat armata israeliană într-un comunicat. În afară de această incursiune, armata a anunţat că a bombardat situri ale Hamas “în toată Fâşia Gaza”.

În paralel cu această operaţiune la sol, obiective “aparţinând organizaţiei teroriste Hamas” au fost bombardate în centrul teritoriului “şi peste tot în Fâşia Gaza”, potrivit comunicatului. Au fost distruse rampe de lansare de rachete, centre de comandament ale Hamas şi au fost neutralizaţi combatanţi ai mişcării islamiste palestiniene, potrivit comunicatului.

Context

După atacurile din 7 octombrie întreprinse de Hamas asupra teritoriului israelian, armata Israelului bombardează neîntrerupt teritoriul palestinian, unde întreprinde cu regularitate incursiuni, în aşteptarea unei probabile ofensive terestre promise în repetate rânduri de către responsabili politici şi militari.

În noaptea de miercuri spre joi, armata israeliană a anunţat că a întreprins un raid ţintit cu tancuri în nordul Fâşiei Gaza.

Războiul a fost declanşat de atacurile Hamas asupra teritoriului israelian, inedite prin amploarea şi violenţa lor, şi care au ucis peste 1.400 de persoane, majoritatea civili, potrivit Israelului. Peste 220 de persoane au fost luate ostatice după ce au fost duse cu forţa în Fâşia Gaza, unde Hamas se află la putere din 2007.

Ministerul Sănătăţii al Hamas a anunţat la rândul său că bombardamentele lansate ca represalii au ucis peste 7.000 persoane, în imensa lor majoritate civili, printre care peste 2.900 de copii.

 

Sursa:stiripesurse

 

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *