Polițistul care l-a încătușat pe Eduard Giosu, bărbatul de 30 de ani care a murit după ce s-a drogat și a fost lovit de forțele de ordine, le-ar fi spus anchetatorilor care verifică incidentul că cei de la ambulanță „s-au mișcat destul de greu”, iar la SMURD au zis că „au saloanele pline”, potrivit Antena 3. Părinții victimei acuză că fiul lor a fost ucis în bătaie de polițiști.

„După ce i-am pus cătușele nu se mai zbătea prea tare. Începuse să îi curgă sânge de pe față. Nu a vorbit deloc în momentul încătușării. Pereteanu a solicitat o ambulanță SMURD. După aproximativ 5-10 minute a mai solicitat încă o dată urgentarea. A sosit maximum în 5-10 minute.

Cei de la ambulanță păreau cam deranjați. S-au mișcat destul de greu. L-au șters pe față apoi au luat targa și l-au urcat în ambulanță. În ambulanță nu mai dădea semne, nu se mai agita. Cei de la SMURD au spus că au saloanele pline. A rămas pe hol circa 1 oră, apoi l-au băgat la urgență. L-am văzut că respiră mai greu, le-am spus medicilor că i se închid buzele.

Colegul Pereteanu mi-a spus că atunci când bărbatul s-a apropriat de el a pus mâna în față, iar acesta l-a lovit în umăr, iar Cristiana l-a lovit cu tonfa la picioare. Atât mi-a spus. Pereteanu avea urme de sânge pe umărul stâng. Pereteanu ar fi dat și el cu tonfa la picioare, apoi s-ar fi îndepărtat de ei și s-ar fi aruncat”, a declarat polițistul la audieri.

Legiștii au finalizat autopsia bărbatului surprins în imagini video cum se aruncă singur pe mașini. Potrivit informațiilor STIRIPESURSE.RO, tânărul ar fi murit, în urma examenului făcut la INML, de edem cerebral masiv cu hemoragie cerebrala secundara consecință a unui TCC. Mai mult, medicii legiști au stabilit că leziunile traumatice meningo-cerebrale s-au putut produce prin lovire de corp plan dur, ceea ce exclude folosirea tonfelor (n. r. bastoane) de către polițiști.

Iubita victimei are altă versiune

Iubita lui Eduard Giosu a povestit cu detalii ce s-a întâmplat în noaptea în care și-a găsit iubitul într-o baltă de sânge. Potrivit tinerei, cei doi au petrecut toată seara alături de prieteni. Ulterior, Eduard a mers afară să ia o gură de aer.

„Nu am consumat nimic, a fost ziua mea. Am stat într-o grădină cu el și am ascultat muzică live toată ziua. Seara, când ne-am întors acasă, erau și colegii mei de apartament. La ora 01.30 el a zis că se bagă în pat pentru că e târziu și intră la muncă. Am mai stat cu amicii mei și după m-am dus în cameră. La un moment dat, Eduard s-a ridicat, părea așa neliniștit, a zis că are nevoie de aer și că se duce să fumeze o țigară. Am realizat că a coborât fără chei. Am dat o tură de bloc, el nu mai era și pentru că era trecut de 02.30 mi s-a făcut frică. M-am întors înapoi în casă, dar am stat pe geam”, a declarat iubita lui Eduard, potrivit RomâniaTV.

Văzând că nu se mai întoarce, fata a mers din nou afară. Acolo, însă, a avut parte de o scenă șocantă.

„Până să mă uit pe geam apăruse o mașină de poliție, am ieșit și am auzit un ”Nu da!”. L-am găsit pe Eduard într-o baltă de sânge, pe burtă, abia respirând, nu putea să vorbească. Polițiștii nu vorbeau cu mine deloc. Am întrebat când vine SMURD-ul, nu mi s-a răspuns. Îl lăsau pe băiatul ăsta să moară acolo. Își dădea efectiv ultimele suflări și mai făceau și glume, să-l ducem la Obregia sau la Universitar de urgență. La spital, unul dintre ei mi-a zis că l-a dat pe Eduard cu spray cu piper și ar fi căzut pe el pentru că avea sânge pe bluză. Mi-a zis că era recalcitrant, că se dădea cu capul de pereți. Eu m-am uitat după pete de sânge prin alte părți, nu am văzut nimic. Acolo este singurul loc unde este sânge”, a mai spus tânăra.

Potrivit concluziei oficiale a procurorilor, bărbatul, filmat pe camerele de supraveghere din zona Cotroceni că se automutila, a decedat după ce a căzut și s-a lovit cu capul de asfalt, chiar sub ochii forțelor de ordine.

Părintii tânărului sunt, însă, convinși că fiul lor a fost omorât în bătaie și că se încearcă, acum, mușamalizarea cazului.

În lenjerie intimă pe străzi

Polițiștii care au ajuns la fața locului ar fi văzut că bărbatul era îmbrăcat doar în lenjerie intimă, avea mai multe răni pe corp și mergea haotic. Atunci când a văzut forțele de ordine, acesta a început să fugă. Atunci când s-a oprit, s-a apropiat de polițiști și s-ar fi împins în ei. Moment în care autoritățile au folosit spray-ul lacrimogen și bastoanele pentru a-l opri. Bărbatul a căzut pe spate și s-a lovit de asfalt. S-a ridicat, apoi a căzut și s-a lovit din nou cu capul de sol. Ulterior a fost imobilizat.

Toate aceste date au fost transmise de Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Totodată, ultimele imagini apărute în spațiul public arată cum bărbatul este alergat de agenții de poliție, cu puțin timp înainte să fie încătușat și dus la spital, acolo unde a murit câteva zile mai târziu.

Singurele imagini care au apărut în spațiul public, până în acest moment, nu surprind momentul intervenției polițiștilor. Totodată, în comunicatele oficiale ale Poliției, nu se menționa că agenții ar fi făcut uz de forță în încercarea de a-l imobiliza pe tânăr.
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *