Rusia a doborât 31 de drone ucrainene pe teritoriul rus şi a respins o tentativă de debarcare a Kievului în Peninsula Crimeea – militari ucraineni care se îndreptau către nord-vestul peninsulei anexate în 2014 la bordul unui ”vapor militar rapid şi a trei jet-ski-uri (scutere acvatice)” -, anunţă miercuri Ministerul rus al Apărării, relatează AFP, potrivit news.ro.

”În partea de nord-est a Mării Negre, acţiunile unui aparat al forţelor aerospaţiale ruse au pus capăt unei tentative de pătrundere pe teritoriul Crimeei a unui grup de debarcare al Forţelor armate ale Ucrainei”, anunţă ministerul rus.

Aceşti militari se îndreptau către capul Tahankut, în nord-vestul peninsulei, la bordul unui ”vapor militar rapid şi a trei jet-ski-uri”.

Moscova a anunţat în mai multe rânduri că a distrus vedete militare ucrainene la Marea Neagră, care navigau către Crimeea.

La 10 septembrie,, trei nave la bordul cărora se aflau militari ucraineni au fost distruse în partea de vest a Mării Negre de către aviaţia Flotei ruse, potrivit apărării ruse.

În august, Ucraina s-a felicitat de faptul că a efectuat o rară operaţiune de comando în peninsulă şi cu privire la faptul că a ridicat steagul ucrainean, după care s-a retras ”fără pierderi”.

La sfârşitul lui septembrie, Kievul a lovit sediul Flotei ruse la Marea Neagră, la Sevastopol, în Crimeea, şi a anunţat că a ucis aproximativ 30 de ofiţeri.

Rusia – care nu oferă aproape niciodată informaţii despre pierderile militare pe care le suferă – a prezentat un bilanţ de doar o persoană ”dispărută” în urma acestui bombardament.

”Sisteme de apărare aeriană de deasupra teritoriului regiunilor Belgorod, Briansk şi Kursk (situate la frontiera cu Ucraina) au incerceptat şi distrus” aceste drone, a mai anunţat miercuri într-o postare pe Telegram Ministerul rus al Apărării

Ministerul nu anunţă eventuali răniţi sau pagube.

Guvernatorul regiunii Brainsk, Aleksandr Bogomaz, a anunţat anterior că o dronă a fost distrusă de către forţe ruse, fără să cauzeze răniţi sau pagube.

Potrivit lui Aleksandr Bogomaz, Kievul a folosit armament cu submuniţie în patru districte din regiune, cauzând ”distrugeri parţiale” unor locuinţe şi dependinţe.

Regiunile ruseşri acuză aproape zilnic forţele ucrainene de lansarea unor atacuri – cu drone sau obuze – asupra unor ţinte civile de la începutul lui iunie, când Ucraina a lansat o contraofensivă.

sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *