Genoa, clubul istoric din fotbalul italian pentru care joacă şi românii Radu Drăguşin, Denis Drăguş şi George Puşcaş, va reveni în elită din sezonul viitor, după un sezon în Serie B, graţie victoriei cu scorul de 2-1 în faţa lui Ascoli, sâmbătă pe propriul teren, care îi asigură locul 2 în clasament, informează AFP.
Cu două etape înainte de finalul sezonului, “Grifonii”, cum mai este denumit clubul din Linguria, au un avans de opt puncte faţă de locul trei, Bari, care a încheiat cu o remiză la Modena (1-1).
Genoa va promova în Serie A alături de liderul Frosinone, care şi-a validat promovarea încă de luni, după ce a învins-o pe Reggina cu scorul de 3-1, într-un meci din etapa a 35-a din Serie B.

 

Genoa promovează, Sampdoria retrogradează

Al treilea bilet va fi atribuit la încheierea fazei finale, care va cuprinde cele şase echipe de pe locurile 3-8 la finalul sezonului regular.

Genoa, antrenată din decembrie de fostul internaţional Alberto Gilardino (40 ani), revine în Serie A, în timp ce celălalt club din Genova, Sampdoria, lanterna roşie în Serie A, va retrograda după toate probabilităţile.

Genoa Cricket and Football Club (numele complet) este o formaţiune istorică din fotbalul italian, înfiinţată în 1893. Echipa a câştigat primul campionat italian în 1898 şi are nouă titluri în total, ultimul datând din urmă cu un secol (1924).

Clubul a retrogradat în Serie B în anii ’90. Cumpărat şi restructurat de antreprenorul italian Enrico Preziosi în 2003, el a revenit în elită în 2007, unde s-a aflat până la retrogradarea din mai 2022. Preziosi a cedat proprietatea în septembrie 2021 fondului american 777 Partners.
sursa: stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *