Anchetatorii ruşi au afirmat sâmbătă că suspectul arestat după explozia care l-a rănit pe scriitorul naţionalist rus Zahar Prilepin şi l-a ucis pe şoferul său “a acţionat conform instrucţiunilor” unor agenţi ucraineni, informează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

“Anchetatorii comisiei de investigaţie examinează implicarea lui Aleksandr Permiakov în tentativa de asasinat împotriva lui Zahar Prilepin”, a anunţat această comisie, adăugând că “în timpul interogatoriului, el (Permiakov) a declarat că a acţionat conform instrucţiunilor serviciilor speciale ucrainene”.

Zahar Prilepin, un cunoscut scriitor naţionalist rus, a fost rănit sâmbătă în explozia unei maşini-capcană în oraşul Nijni Novgorod. Prilepin, în vârstă de 47 de ani, a fost rănit la ambele picioare şi este în prezent spitalizat, în timp ce şoferul său a decedat în urma exploziei. Potrivit primelor elemente ale anchetei, un dispozitiv exploziv a fost plasat sub maşina lui Prilepin.
Personalitate a scenei literare ruse, tradus în numeroase ţări, Zahar Prilepin s-a implicat din 2014 în favoarea separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, în rândurile cărora a luptat. Mai mult, potrivit EFE, în 2016, Prilepin s-a mutat cu familia în Donbas, regiune din estul Ucrainei, unde a ajuns chiar subcomandant al unui batalion de operaţiuni speciale creat la iniţiativa sa şi care lupta împotriva armatei ucrainene.
sursa: stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *