Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a anunţat că trei piloţi ai forţelor aeriene ruse au fost eliberaţi “în urma unui proces de negocieri dificil”, în timp ce Kievul a anunţat că 45 de soldaţi au fost eliberaţi la schimb din captivitatea rusă, informează sâmbătă dpa, potrivit Agerpres.

În total au fost eliberaţi 42 de bărbaţi şi trei femei care au apărat oraşul ucrainean Mariupol până la căderea lui, primăvara aceasta, în mâinile ruşilor, a precizat pe Telegram Andrii Iermak, şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Acest schimb de prizonieri diferă de majoritatea altor schimburi din trecut, când numărul de ruşi şi ucraineni eliberaţi era de obicei aproximativ egal.

Rusia a invadat statul vecin în februarie 2022 şi ocupă în prezent circa 20% din teritoriului acestuia, inclusiv Crimeea, care a fost anexată în 2014.

De săptămâni de zile comunitatea internaţională aşteaptă anunţul unei contraofensive ucrainene majore. Ucraina, cu ajutorul armamentului occidental, vrea să recucerească teritoriile ocupate.
sursa: stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *