Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au efectuat verificări în trenurile de călători şi comercianţii din Gara de Nord din capitală. Aceștia au constatat mai multe nereguli în vagoane, printre care ferestre murdare şi toalete neigienizate, iar la magazine, produse depozitate necorespunzător sau fără preţuri afişate, scrie news.ro

 

 

 

ANPC a transmis, miercuri, că în urma unor reclamaţii sosite de la consumatori atât la Ministerul Transporturilor, cât şi la Autoritate, referitoare la condiţiile neconforme de deplasare cu trenul, şi a discuţiilor pe care conducerile celor două instituţii le-au purtat pe această temă, echipe comune de control au făcut trei acţiuni de verificare la operatorul economic de transport public persoane SNTFC C.F.R. Călători S.A, la, Gara de Nord, Depoul Griviţa, Depoul revizie de vagoane Bucureşti – Basarab.

Întreaga situaţie trebuie reevaluată. Plecând de la nesimţirea unor cetăţeni, până la recepţiile făcute pe genunchi, toate trebuie gestionate corect. Se spală vagoane pe hârtie şi se sting ţigări pe scaune! Punctual trebuie sancţionate lucrurile: disciplinar sau poate chiar penal”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Ca urmare a acestor acţiuni, care vor fi urmate şi de verificări ale documentelor şi contractelor cu furnizorii de servicii, vor avea loc, în cel mai scurt timp, întâlniri între reprezentanţii celor trei instituţii – ANPC, Ministerul Transporturilor şi SNTFC C.F.R. Călători S.A – pentru găsirea unor soluţii de remediere a deficienţelor constatate, pe termen scurt şi pe termen mediu.

ANPC a precizat că în acest caz nu poate fi vorba despre sancţiuni pecuniare deoarece ar fi plătite tot de la bugetul de stat, ci despre măsuri concrete, care vor face parte din strategia de remediere.

Cele mai importante neregulile găsite de echipele de control în vagoanele CFR au fost: pavimentul din tren neigienizat, tapiţeria scaunelor ruptă sau murdară, existenţa unor coşuri de gunoi murdare, ferestrele vagoanelor aveau geamuri murdare cu depuneri grosiere de praf, existenţa unor guri de aerisire ruginite, precum şi a unor prize lipite cu bandă de hârtie, prezenţa în compartimente a unor resturi alimentare sau a gumei de mestecat lipită pe paviment şi scaune.

De asemenea, comisarii ANCP au constatat igienă necorespunzătoare în zona toaletelor, existenţa unor resturi menajere îndesate în grilajul sistemului de ventilaţie, folosirea unor produse de curăţat fără elemente de identificare, scrie news.ro

 

sursa foto – anpc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *