Tot mai mulți oameni spun că au simptome clare de Covid, dar că testele făcute la domiciliu sunt negative, ceea ce îi face să fie confuzi, spun experții în sănătate, care explică pentru CNBC ce trebuie făcut într-o astfel de situație, scrie digi24.ro

Oamenii spun că au simptome clare de infectare – febră, oboseală, dureri musculare, pierderea gustului și/sau a mirosului, dar că atunci când se testează rezultatele sunt negative.

Experții în sănătate cercetează dacă motivul pentru această situație este mutația BA.5.

La infectările cu noile variante BA.5 și BA.4 trebuie să treacă mai mult timp până când testele antigen să fie pozitive, a declarat Esther Babady, șefa serviciului de microbiologie clinică de la Memorial Sloan Kettering Cancer Center din New York.

„Atunci când apare această mutație, se poate schimba cumva structura acestor proteine ​​diferite, ceea ce poate duce la o scădere a detectării prin testarea antigenului. Este posibil ca în infecția cu BA.4 și BA.5, în primă fază să nu se producă suficientă proteină SARS-CoV-2.”, a spus Babady.

În timp ce experții lucrează pentru a identifica o cauză exactă a acestei situații și legătura cu noua variantă, pot fi și alte răspunsuri. Esther Babady a afirmat că este important și cine produce testul respectiv. Sunt deja prea multe pe piață și nu sunt toate la fel.

Una dintre întrebări a fost dacă BA.5 ar putea scăpa detectării prin testul antigen, dar experții în sănătate publică spun că este mult prea devreme pentru a trage o astfel de concluzie. Mohamed Z. Satti, specialist în boli infecțioase și expert în sănătate publică la Universitatea de Stat din Michigan, spune că oamenii nu trebuie să renunțe la testarea la domiciliu pentru că aceasta funcționează și este destul de precisă în detectarea virusului.

Potrivit unui studiu recent în medRxiv, nu există o diferență semnificativă între acuratețea testelor antigene la domiciliu la detectarea variantei Omicron în comparație cu acuratețea detectării Delta. Având în vedere acest lucru, Satti indică încă o altă cauză posibilă a prevalenței rezultatelor negative: faptul că acestea nu sunt făcute corect la domiciliu.

Profesioniştii din domeniul medical sunt mai pricepuţi în administrarea testelor decât o persoană obişnuită, iar falsele rezultate negative pot fi o cauză a manipulării necorespunzătoare a testului de către oameni acasă, a spus el, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *