În a doua zi a stării de alertă, zeci de mii de români au explorat și spațiile de relaxare din orașe. Mulți au făcut sport în aer liber cu familia sau cu grupul de prieteni, iar unii chiar s-au așezat pe iarbă și s-au bronzat.

Bucureștenii nu au încă acces la nisipul Marii Negre, dar au plajă ecologică cu iarbă. Nu au valuri, dar sunt tâșnitori, și se știe că românii se descurcă exact cu ce au. Cei mai flexibili sunt copiii, unii au rămas în tălpile goale și se bucură de priveliște. Ceea ce pare o idee excelentă!

Sunt momente în care oamenii mari reîncep să aprecieze bucuriile mici. Și să accepte că, în două luni, poate au pierdut slujbe, excursii sau bani, dar și-au păstrat sănătatea.

În zona Pădurii Băneasa, unde altădată sfârâiau grătarele încinse, acum poți face doar plimbări romantice sau pe bicicletă. Jandarmeria călare se asigură că oamenii nu se apropie unii de alții. Scăpați de vigilența echipajelor, unii se avântă, cu bună știință, într-o zona gri, stau la coadă la mici, în fața unor grataragii fără mască. Și primesc pungile de la un vânzător care poartă mănuși, dar manevrează și banii.

În Timișoara, centrul orașului a fost animat de grupuri mici și permanent în mișcare. Petrecerea au amânat-o însă pe toamnă, în speranța să-i poată chema fără riscuri pe toți cei dragi.

sursa:protv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *