Coronavirus SUA, LIVE UPDATE 16 mai. În Statele Unite, bilanţul pandemiei de coronavirus a depășit pragul de 88.000 de morţi dintre care peste 15.000 sunt doar în metropola New York.

Cum numărul îmbolnăvirilor este în creştere, măsurile de izolare au fost prelungite – în oraş până la sfârşitul lunii, iar în stat până pe 13 iunie.

UPDATE 20:00 Proiect ambițios anunțat de Trump

Peste ocean, desi numeroși experți au dubii serioase, președintele Trump a anunțat un proiect ambițios pentru obținerea și livrarea unui vaccin salvator, până la sfârșitul anului.

L-a comparat cu faimosul ″Proiect Manhattan″⁣, pentru crearea primei bombe nucleare. Dar – a insistat acelasi Trump, cu sau fără acest ser, America trebuie să revină la normal!

Situația din New York, epicentrul epidemiei în SUA

Chiar dacă pentru orașul New York măsurile de relaxare vor fi adoptate la sfârșitul acestei luni, guvernatorul Andrew Cuomo a extins consemnul “staţi acasă” în jumătate din întregul stat New York până pe 13 iunie. Considerat la un moment dat epicentrul pandemiei de coronavirus din Statele Unite, statul încă se luptă să revină la normalitate. Doar 5 din cele 10 comitete îndeplinesc în prezent criteriile pentru a începe măsurile de relaxare.

Andrew Cuomo, guvernator stat New York: “Le cer serios guvernelor locale să fie sârguincioase cu privire la respectarea regulilor în domeniul afacerilor și să pună în practică individual normele. Iar dacă vedeți o schimbare a numărului de cazuri, reacționați imediat!”

În schimb, preşedintele american rămâne ferm pe poziţie în ceea ce priveşte repornirea economiei.

Donald Trump: “Vreau să spun ceva foarte clar şi foarte important: cu sau fără un vaccin, am dat drumul lucrurilor şi repornim economia”.

sursa:protv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *