“Noi vrem să rămânem în afara acestei ORDINI”. Declarație fulminantă a premierului Ungariei

“Noi vrem să rămânem în afara acestei ordini şi vrem să rămânem maghiari, vrem ca Ungaria să rămână un stat maghiar”, a subliniat prim-ministrul ungar Viktor Orbán vineri, în emisiunea intitulată „Bună dimineaţa, Ungaria!” pe postul naţional de radio Kossuth.

Maghiarii nu doresc deloc “să fie dizolvaţi” într-un imperiu, aşa cum nu au vrut nici în trecut să fie asimilaţi imperiilor turc, habsburgic sau sovietic, a mai declarat prim-ministrul ungar, în cadrul emisiunii menționate, potrivit flux24.ro. “În schimb, cei care vor să construiască un imperiu european vor să <supună> statele naţionale unei ordini imperiale, vor să-i forţeze să intre în . Noi vrem să rămânem în afara acestei ordini şi vrem să rămânem maghiari, vrem ca Ungaria să rămână un stat maghiar”, a mai subliniat prim-ministrul.

“Noi nu uităm, ţinem minte şi ne vom regla conturile”

“Pe motivul acestei poziţii reticente, adepţii imperiului vor profita de orice ocazie pentru a slăbi guvernul ungar. Pe deasupra, ei atacă anumite lucruri care se bucură de o susţinere zdrobitoare din partea locuitorilor Ungariei”, a mai spus Orbán. El a dat exemplu impozitul pe bănci, reducerea cheltuielilor de întreţinere a locuinţelor, cazul migraţiei şi gestionarea actuală a epidemiei. “Obiectul disputei nu este democraţia, ci imperiul”, şi-a afirmat poziţia Viktor Orbán. “Iar când în Ungaria vieţile a zeci de mii sunt periclitate, când jumătate din populaţie se luptă pentru salvarea acestor vieţi şi între timp <eşti atacat din spate>, tonul trebuie ridicat şi trebuie spus răspicat: <până aici!>. Dacă nu facem aşa, vom fi atacaţi şi data viitoare”, a precizat prim-ministrul, insistând: “Trebuie să fie clar că nu te poţi lega de maghiari fără consecinţe, mai ales în timpuri de restrişte, pentru că “noi nu uităm, ţinem minte şi ne vom regla conturile”…

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *