Raed Arafat: Masca, o condiție ca să urci în transportul public

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a vorbit duminică într-un interviu despre importanța purtării măștilor la ieșirea din casă, de la 15 mai când se vor relaxa măsurile de distanțare socială, subliniind „Când am ieșit de acasă deja nu mai este ca înainte, folosim transportul public, trebuie să avem masca la noi”.

„Va trebui să ne obișnuim, la metrou, la transport public, va trebui să devină o condiție ca să urci. Legal, dacă nu ai masca, conducătorul auto trebuie să se uite, la toate mijloacele de transport aglomerate. Eu în mașină de serviciu – dacă sunt cu șoferul suntem cu masca pe față. Dacă sunt singur, nu sunt cu mascâ. Dacă călătoresc persoane din aceeași casă, nu trebuie. Dacă iei un coleg pe drum, trebuie și ai și tu și el. Și la supermarket – probabil se vor gândi că e un lucru care să-l dea clienților, dacă vrea să vină înăuntru”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat a prezentat trei tipuri de măști care pot fi folosite: masca de bumbac, masca chirurgicală și masca de tip FFP2.

„La masca de bumbac, nemedicală, trebuie să ai două trei cu tine. Masca chirurgicală, pentru stradă, are un anumit grad de protecție mult mai bun, are mai multe straturi, nu estee ca măștile medicale FFP2, asta se schimbă cam la 4 ore, dacă strănuți în ea trebuie să o schimbi”, a spus el.

„Sper că prețul lor va scădea la cel care a fost înainte, nu mai suntem obligatoriu dependenți de alții, se produc deja la noi”, a adăugat secretarul de stat.

El a spus că măștile de bumbac pot fi folosite, însă cu câteva condiții: spălată și călcată zilnic și nu e suficient să ai doar una atunci când pleci de acasă.

Raed Arafat a atras atenția și ca oamenii să nu umble cu măștile dacă e posibil să aibă mâinile infectate.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *