“Martor” la virus. Depune sau NU doctorul Fauci mărturie?

Comitetul Appropriations din Casa Reprezentanților a Congresului American, care se ocupă cu analiza banilor cheltuiți de administrațiile de la Casa Albă, l-a citat săptămâna viitoare pe Dr. Anthony Fauci în calitate de martor la audierea unei subcomisii cu privire la răspunsul COVID-19.

Anthony Fauci, şeful Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, urma să apară în faţa unei subcomisii a Camerei Reprezentanţilor în data de 6 mai. NBC a relatat că Judd Deere, adjunctul purtătorului de cuvânt al Casei Albe, a declarat vineri că ar fi contraproductiv ca oameni implicaţi în eforturile de combatere a noului coronavirus să se prezinte în Congres pentru audieri. Casa Albă nu îl lasă pe Fauci să depună mărturie în fața Congresului despre răspunsul la coronavirus, însă Casa Albă îl va lăsa să depună mărturie în fața Comitetului de Sănătate al Senatului săptămâna următoare, transmite NBC NEWS.

L-a blocat

,,Am fost informați de către un oficial al administrației că, Casa Albă l-a blocat pe Dr. Fauci să depună mărturie ”, a declarat purtătorul de cuvânt, Evan Hollander.

Acestuia, i s-a cerut să apară pe 6 mai. Dar Casa Albă a spus că îi va permite lui Fauci să depună mărturie în cadrul unei audieri a Comitetului de Sănătate din Senat pe 12 mai, a declarant un purtător de cuvânt al președintelui comisiei, pentru NBC. Într-o declarație, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Judd Deere, a declarat că audierea din 6 mai nu este un moment „potrivit” pentru Fauci să meargă în fața Casei (n.r. Reprezentaților din Congresul S.U.A.)”În timp ce Administrația Trump își continuă răspunsul întregului guvern la COVID-19, inclusiv deschiderea din nou în siguranță a Americii și accelerarea dezvoltării vaccinurilor, este contraproductiv să avem persoanele cele mai implicate în aceste eforturi să apară la audierile Congresului”, a spus Deere. Audierea va continua cu mărturia de săptămâna viitoare din partea doctorului Tom Frieden, care a fost director al centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor în timpul administrației Obama.

Fauci și Wuhan

În anul 2019, Institutul Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA (NIAID), organizaţia condusă de doctorul Anthony Fauci, reputat imunolog şi consilierul preşedintelui Donald Trump pe probleme de sănătate, a finanţat oameni de ştiinţă de la Institutul de Virologie din Wuhan şi de la alte instituţii pentru cercetări asupra coronavirusurilor la lilieci, scrie Newsweek. Anul trecut, cu sprijinul NIAID, Institutele Naţionale de Sănătate (NIH) au alocat 3,7 milioane de dolari pe parcursul a şase ani pentru cercetări controversate. Programul venea în continuarea altuia care s-a derulat timp de cinci ani şi care s-a încheiat în 2019, după colectarea şi studierea coronavirusurilor la lilieci. Programul a fost finanţat tot cu 3,7 milioane de dolari.

Mulţi oameni de ştiinţă au criticat aceste cercetări, afirmând că implică manipularea virusurilor în laborator pentru a le explora potenţialul de infectare a oamenilor, deoarece creează un risc de începere a unei pandemii prin eliberarea accidentală a agentului patogen, mai scrie Newsweek.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *