Atac, înscenare sau COMPLOT militar? Presupusă invazie a SUA pe pandemie

Oficialii regimului venezuelean au declarat că în cursul zilei de ieri a fost respinsă o tentativă de a invada tara de către un grup de agenți înarmați.

Potrivit New York Post, care citează oficiali din Venezuela, printre care Diosdado Cabello, liderul partidului socialist și Nestor Reverol, ministrul de Interne de la Caracas, o barcă ar fi adus mai multe trupe înarmate din Columbia vecină.

Armata Venezuelei ar fi ripostat, iar atacul a avut loc pe o plajă din La Guaira, la aproximativ 32 de kilometri de capitala Caracas. În urma confruntării opt invadatori ar fi fost uciși și doi arestați. Liderul socialiștilor din Venezuela precizează că a fost vorba despre un complot militar care urmărea răsturnarea de la putere a președintelui Nicolas Maduro „Cei care cred că pot ataca astfel Venezuela vor trebui să-și asume consecințele acțiunilor lor”, a precizat Cabello, potrivit NY Post.

Ar fi recunoscut că e agent al DEA

Ministrul Cabello a mai precizat, potrivit sursei citate, că unul dintre bărbații reținuți ar fi recunoscut că este un agent american al DEA – Departamentul de Justiţie și Agenția Antidrog  al SUA. Nu există până în prezent o poziție oficială a Washingtonului.

Ministrul de Interne al Venezuelei a acuzat o încercare de a destabiliza regimul prin acțiuni ale trupelor pe care le consideră ca fiind „teroriști mercenari”. Venezuela susține că unul dintre cei arestați ar fi recunoscut că e agent al DEA. Autoritățile de la Caracas susțin că asupra celor care au ajuns în Venezuela au fost găsite documente peruane, arme de foc, uniforme și echipamente care purtau însemnele Statelor Unite ale Americii. Totodată, potrivit regimului din Venezuela, mai multe mașini i-ar fi așteptat pe aceștia într-un port.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *