Iohannis: Măsurile de relaxare NU se vor aplica după 15 mai în localitățile aflate în CARANTINĂ

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, că nu va prelungi starea de urgență după 15 mai și că urmează o stare de alertă cu ridicarea unor interdicții.

Șeful statului a precizat că „masurile de relaxare, miscare mai libera, nu se aplica localitatilor aflate in carantina” dupa 15 mai. „Aceasta relaxare va avea loc doar atunci cand ni se spune de la experti ca pericolul este diminuat”, a indicat seful statului.

„Nu știe nimeni până când va dura această epiedemie. Eu îmi doresc să controlăm epidemia.

După 15 mai putem să ne mișăm în interiorul localității unde avem treaba, dar să NU exagerăm. NU va mai fi nevoie să declarăm unde mergem. Este un prim pas important. Apoi, ce se întâmplă? Așa numita relaxare se va face pas cu pas, fiind la interval de 2 săptămâni. Următorul calup de relaxare va veni pe la 1 iunie.

Pe 15 mai vom aveam la dispozie frizeriile, saloanele de cosmetică, cabinetele stomatologice. Din 15 mai se vor redeschide cabinetele stomatologice, muzeele, dar toate în condiții speciale, de distanțare, cu mască și mănuși”, a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

„Situația nu s-a îmbunătățit încă, deci nu vreau să apară impresia că epidemia a trecut și suntem în normalitate. (…) Însă la un moment dat trebuie să mergem mai departe și asta se concretizează prin trecerea de la starea de urgență la starea de alertă. Nu știe nimeni până când durează această epidemie”, a spus Klaus Iohannis.

„Este voie sa se plece de exemplu in interes de serviciu, pentru probleme medicale, este posibil sa se iasa si pentru sport individual, cu bicicleta”, a mai spus Klaus Iohannis. Șeful statului a repetat că rămâne interdicția deplasării în grupuri mai mari de 3 persoane.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *