Sute de copii și tineri au ieșit în stradă în Slatina pentru a protesta împotriva corupției și pentru a cere o anchetă transparentă în moartea lui Flavius Magraon, un tânăr de 19 ani care s-a înecat sâmbătă în râul Olt.

Protestul a fost organizat pe rețelele sociale și a avut loc în ziua înmormântării lui Flavius. Tinerii s-au adunat în centrul orașului și au mărșăluit către principalele clădiri administrative, scandând lozinci precum „Vrem dreptate!”, „Jos Corupția!” și „Hoții!”.

Protestul a venit ca urmare a acuzațiilor aduse de familia și prietenii lui Flavius, care susțin că tânărul a murit din cauza neglijenței și a lipsei de siguranță la o petrecere pe malul râului Olt. Ei acuză că Flavius a fost forțat să urce pe un skijet condus de o persoană aflată sub influența alcoolului, iar accidentul s-a produs din cauza manevrelor periculoase ale șoferului.

„Nu l-au lăsat să poarte vestă de salvare. Cel care conducea skijetul era băut, a început să facă tumbe și au căzut amândoi în apă. Acum încearcă să-l facă pe Flavius vinovat, spunând că el conducea. Toată lumea știe adevărul”, a declarat unul dintre prietenii lui Flavius, citat de Pro TV.

Proprietarul terenului unde a avut loc tragedia este Cătălin Ușurelu, directorul Companiei de Apă Olt. Acesta a refuzat să comenteze incidentul, invocând o anchetă în desfășurare.

„În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă”, a declarat Gheorghe Claudiu Serban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

sursa: puterea.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *