Într-o întorsătură șocantă a evenimentelor, Dorin Gheorghe Sima, cunoscut sub numele de „Vampiru”, unul dintre cei mai notorii infractori din România, și-a tăiat gâtul în celula sa de la Penitenciarul Craiova. Sima, care executa o pedeapsă de aproape 27 de ani de închisoare pentru jaf armat și tentativa de omor asupra unui polițist, a încercat să-și pună capăt zilelor cu un cuțit improvizat.

Cazul care a șocat România

Dorin Gheorghe Sima a devenit un nume cunoscut în anii 2000 datorită violenței și brutalității sale. Înarmat și periculos, acesta a comis numeroase tâlhării și jafuri, culminând cu un atac în 2016 asupra unei sucursale Raiffeisen din Bistrița, de unde a furat 19.000 de lei. În timpul confruntării cu poliția, Sima l-a împușcat pe șeful Biroului de Investigații Criminale din IPJ Bistrița-Năsăud, fapt ce a dus la condamnarea sa la 26 de ani și 8 luni de închisoare.

Jafurile și violențele sale

În 2003, după ce abia fusese eliberat din închisoare, Sima a jefuit un taximetrist din Satu Mare, împușcându-l cu un pistol cu aer comprimat. A fost prins ascuns într-un dulap dintr-o sală de clasă și condamnat la 12 ani și 6 luni pentru tâlhărie calificată și ultraj. Eliberat condiționat, Sima a continuat seria de infracțiuni, atât în România, cât și în Italia, unde se crede că a comis alte fapte penale.

Tentativa de sinucidere

Potrivit surselor din Administrația Națională a Penitenciarelor, incidentul a avut loc dimineața, când Sima nu a răspuns la apel. Deținutul și-a tras pătura peste el și și-a tăiat gâtul cu un cuțit improvizat. A fost găsit la timp de personalul penitenciarului, care a intervenit prompt și l-a transferat sub pază la o unitate medicală, unde a fost cusut și stabilizat.

Ancheta internă

În urma incidentului, la nivelul Penitenciarului Craiova a fost declanșată o anchetă internă pentru a stabili cum a reușit Sima să intre în posesia cuțitului improvizat și cine este responsabil pentru această gravă breșă de securitate. Administrația Penitenciarului investighează toate circumstanțele care au condus la tentativa de sinucidere a deținutului.

Deținutul și drepturile sale

De-a lungul anilor, Sima a intentat mai multe procese împotriva Administrației Naționale a Penitenciarelor, plângându-se de condițiile grele din detenție. A cerut despăgubiri în valoare de 150.000 de lei la CEDO, fără succes. În 2022, a solicitat revizuirea dosarului la Tribunalul Bistrița-Năsăud, dar instanța i-a respins solicitarea ca fiind inadmisibilă.

Impactul asupra sistemului penitenciar

Acest incident scoate la lumină problemele de securitate și supraveghere din penitenciarele românești. Este esențial ca autoritățile să ia măsuri pentru a preveni astfel de situații în viitor, asigurându-se că deținuții nu au acces la obiecte periculoase. Totodată, este important să se analizeze condițiile de detenție și să se îmbunătățească, pentru a preveni alte incidente similare.

E greu la mititica, mai ales pentru vampiri!

Tentativa de sinucidere a lui Dorin Gheorghe Sima, unul dintre cei mai periculoși infractori din România, este un episod dramatic care subliniază urgența revizuirii măsurilor de securitate în penitenciare. Deși a fost salvat la timp, incidentul ridică întrebări serioase despre modul în care sunt gestionate și monitorizate persoanele private de libertate. Sima, care și-a câștigat renumele prin violență și fărădelegi, a reușit din nou să atragă atenția asupra sa, de data aceasta printr-un gest disperat.

sursa: puterea.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *