Un fost ambasador al SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, James Gilmore, a declarat sâmbătă că este convins că Donald Trump va sprijini din nou Taiwanul dacă va obține un nou mandat la Casa Albă.

Taiwanul, revendicat de China ca teritoriu propriu în ciuda obiecțiilor autorităților de la Taipei, a primit un sprijin puternic din partea administrației Trump, inclusiv vânzări de arme. Trump a vorbit cu președinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, la scurt timp după ce a câștigat alegerile prezidențiale, la sfârșitul anului 2016, ceea ce a provocat furie la Beijing.

James Gilmore, care a fost ambasador în vremea administrației Trump la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, a declarat că Donald Trump ”nu este un izolaționist, ci încearcă să îi determine pe aliații SUA să își ia mai în serios propria apărare”, relevă Reuters.

“Cred că Trump va sprijini Taiwanul când va deveni iar președinte”, a declarat Gilmore, aflat în vizită la Taipei, potrivit Mediafax.

Trump, prezumtivul candidat republican la alegerile prezidențiale din toamnă din SUA, ar urma să se confrunte cu democratul Joe Biden, actualul președinte.
Sursa: stiripesurse.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *