Oficialitățile de la Amsterdam au pregătit, sâmbătă, ceremonia anuală de comemorare a victimelor celui de-al Doilea Război Mondial cu acces public restricționat și securitate sporită ca urmare a războiului din Gaza.
Oficialitățile de la Amsterdam a anunțat încă de la începutul săptămânii că vor restricționa drastic participarea la ceremonia de comemorare din piața centrală Dam. Măsurile de securitate fără precedent au fost luate pentru a menține ceremonia în siguranță și pentru ”a reduce potențialele perturbări legate de războiul din Gaza”, relatează Reuters, titrează Mediafax.
Autoritățile olandeze au declarat că războiul dintre Israel și Hamas și insecuritatea crescută din Orientul Mijlociu au crescut riscul de proteste sau tulburări.

Sute de mii de oameni obișnuiesc să se adune în piața Dam și în alte locuri din Olanda în fiecare an, în 4 mai, pentru a ține două minute de reculegere la ora 20.00, pentru a comemora victimele celui de-al Doilea Război Mondial. În acest an, doar 10.000 de persoane, care au trebuit să se înregistreze pentru a obține un bilet de intrare, vor fi admise la comemorarea din Amsterdam, iar vizitatorii vor fi percheziționați.

La inaugurarea din martie a unui muzeu al Holocaustului din Amsterdam, protestatarii pro-palestinieni care se opuneau campaniei militare israeliene din Gaza au aprins artificii și l-au huiduit pe președintele israelian Isaac Herzog la sosirea sa la muzeu.

Sursa: stiripesurse.ro

 

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *