Specialiștii în proteste de la AUR doresc să dea peste cap un eveniment ce va avea loc luni la Doicești, locul unde va fi amplasată viitoarea centrală modulară nucleară.

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) atrage atenția asupra sa printr-un protest planificat în timpul unui eveniment important la care participă ambasadoarea Statelor Unite la București, Kathleen Ann Kavalec, la Doicești.

Ambasadoarea SUA urmează să participe la un eveniment organizat de Ministerul Energiei, în colaborare cu Societatea Națională Nuclearelectrica și compania RoPower Nuclear, la Doicești, pe 18 martie. Evenimentul, intitulat „Energie pentru generația următoare”, include și o primă vizită de presă la viitoarea centrală nucleară de la Doicești, care va utiliza tehnologia avansată a reactoarelor modulare mici.

Informația nu este încă publică, dar programul a fost comunicat presei și celor care participă.

Cu toate acestea, AUR a solicitat autorităților locale permisiunea pentru organizarea unui protest cu aproximativ 100 de participanți chiar la „amplasamentul presupusei centrale modulare nucleare”. Această acțiune se încadrează într-o serie de proteste organizate de AUR, cu o evidentă orientare pro-rusă.

Într-un alt context, se remarcă implicația oligarhului Ilan Șor în sprijinirea AUR într-un protest anterior. În urma declarațiilor șefului Poliției Naționale din Republica Moldova, Viorel Cernăuțeanu, se relevă faptul că Șor ar fi încercat să trimită peste 200 de persoane din Moldova la București pentru a protesta în timpul Congresului Partidului Popular European (PPE). Aceste acțiuni, finanțate ilegal de Șor, ar fi avut ca scop destabilizarea și provocarea de tulburări în capitala română.

Conform declarațiilor lui Cernăuțeanu, unii dintre participanții la protest vorbeau limba rusă și ar fi fost selectați și instruiți pentru a acționa într-un mod similar cu protestele organizate anterior în Moldova. Mai mult, planurile de protest la București au fost asociate cu AUR, care ar fi urmărit să-și consolideze poziția printr-o colaborare cu participanții din Moldova.

Sursa:puterea.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *