O cometă de trei ori mai mare decât Muntele Everest va fi vizibilă pe cer în următoarele săptămâni. Este un eveniment rar, deoarece e vizibilă o dată la 71 de ani.

A fost văzută ultima oară în 1954 și își va face o nouă apariție abia în 2095. Anul acesta ar trebui să se apropie cel mai mult de soarepe 21 aprilie, dar va fi vizibilă de pe pământ încă de săptămâna aceasta, potrivit agerpres.

Acest corp ceresc de culoare verde se distinge prin dimensiunea nucleului său, de aproximativ 30 de kilometri în diametru. Cometa este așadar de peste 3,5 ori mai mare decât Muntele Everest, care măsoară 8.848 de metri.

De unde vine numele de „cometa diavolului”

Această stea este supranumită și „cometa diavolului” din cauza celor două coarne care se formează în coada sa. De fapt, aceste coarne se formează datorită fisurilor care apar în interiorul nucleului său, din care ies erupții de gaz și gheață.

Aceste caracteristici clasifică cometa în categoria celor „criovulcanice”. O astfel de erupție a avut loc anul trecut, făcând ca steaua să strălucească de o sută de ori mai mult decât de obicei.

Cometa, deja vizibilă

Cometa a fost văzută deja pe cerul nopții, în special în Spania, iar experții cred că ar trebui să devină tot mai strălucitoare în următoarele săptămâni, pe măsură ce se apropie mai mult de soare.

Culoarea verde a stelei este explicată prin „concentrațiile de carbon diatomic iluminate de soare. Desi este foarte luminoasă, e nevoie de un binoclu sau de un telescop mic pentru a vedea cometa.
sursa: stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *