Delegațiile conduse de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu au ajuns la un numitor comun privind comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare.

PSD şi PNL nu au ajuns luni la un acord privind o comasare a alegerilor locale cu europarlamentare şi parlamentare cu prezidenţiale. O nouă ședință a coaliției va avea loc, cel mai probabil, vineri.

PSD le-a cerut liberalilor, la schimb pentru comasarea alegerilor, stabilirea unui calendar complet pentru toate cele patru rânduri de alegeri, potrivit unor surse social-democrate.

Discuțiile s-au axat pe formarea unei alianțe electorale PNL – PSD, cu înregistrare la tribunal, siglă proprie și candidați comuni pentru toate tipurile de alegeri. PNL a insistat ca Nicolae Ciucă să fie candidatul la prezidențiale, oferind în schimb funcția de prim-ministru și alte poziții importante. PSD a respins aceste condiții, având deja funcții importante și cerând paritate pe listele electorale. Negocierile, în continuare, par a fi în impas, cu perspective sumbre pentru o alianță electorală.

În lipsa unei înţelegeri între cele două partide, alergerile ar urma să aibă loc la termen.

Până în prezent, se ştie doar data alegerilor europarlamentare, stabilite la nivel european în 9 iunie.

Liderii coaliției PSD – PNL s-au întâlnit luni de la ora 16.00 la sediul guvernului. A fost a doua încercare a liderilor din cele două partide de a ajunge la o înțelegere după eșecul de săptămâna trecută.

Liderii PSD doresc să tranșeze ambele comasări (locale cu europarlamentare și parlamentare cu prezidențiale), în timp ce liderii PNL ar fi dorit să se discute deocamdată doar despre comasarea europarlamentarelor și localelor.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni la sediul partidului, înainte de şedinţa de coaliţie în care se discută variantele de comasare a alegerilor şi calendarul acestora, că nu se pune problema unor candidaţi unici ai coaliţei şi că PNL trebuie să aibă propriul său candidat la prezidenţiale, pentru că este sănătos pentru democraţie.

sursa:puterea.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *