O masă de aer cald afectează sud-vestul și vestul Europei, aducând temperaturi deosebit de ridicate în zone precum Portugalia și Spania.

Astăzi se anunță temperaturi maxime de 25…28 de grade Celsius, anticipându-se noi recorduri termice în aceste regiuni.

Pe plajele din Portugalia și Spania, vremea de plajă devine tot mai atrăgătoare, oferind o oportunitate rară pentru turiști și localnici de a se bucura de razele soarelui în mijlocul iernii.

În contrast, în alte părți ale Europei, situația meteorologică este la polul opus. Autoritățile au emis cod roșu de vânt în Germania, Polonia și Slovacia, aducând cu sine riscuri semnificative precum ruperea copacilor și posibile întreruperi de curent.

Același fenomen, deși cu intensitate redusă, este marcat prin avertizarea cod portocaliu în Ungaria.

Avertizare meteo ANM de vreme rea

Între timp, la noi în țară, temperaturile rămân scăzute. Specialiștii Adminstrației Naționale de Meteorologie eu emis două avertizări cod galben de vreme rea pentru următoarele zile.

Potrivit meteorologilor, astăzi, între orele 10:00 și 22:00, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu și Brașov, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h

La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90…110 km/h, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 40…50 km/h.
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *