Și nouă ne lasă deja gura apă. Fiindcă, în universul jocurilor video, Indiana Jones nu a prea avut parte de aventuri la fel de strălucitoare precum imaginea sa emblematică de pe marile ecrane. Cu excepția unor creații notabile, precum minunatul joc de aventuri LucasArts, „The Fate of Atlantis„, s-a întâmplat rar să găsim jocuri care să fructifice mulțumitor marca „Indy”. Cu Indiana Jones șiMarele Cerc, această stare de lucruri se pregătește de o schimbare majoră.

În cadrul celui mai recent eveniment online al Microsoft, care a avut loc recent, am fost martorii unei prezentări spectaculoase a jocului „Indiana Jones și Marele Cerc„, o aventură first personplină de acțiune și peripeții în jurul lumii. În cronologia aventurilor, jocul se situează între „Raiders of the Lost Ark” și „Last Crusade„. Deși proiectul a fost anunțat acum trei ani, aceasta este prima dată când avem ocazia să vedem la treabă noul titlu al Microsoft. Keith Stuart de la The Guardian ne asigură că jocul se anunță de-a dreptul fabulos.

Filmul promoțional oferă o incursiune fascinantă în mintea echipei de dezvoltare de la MachineGames. Ei au explicat de ce au ales să adopte perspectiva first person, subliniind că „jocul nostru este despre a te pune în pantofii lui Indy, lăsându-te să vezi ceea ce vede el și să simți ceea ce simte el.” O decizie curajoasă, având în vedere emblematica personajului, dar suntem convinși că această schimbare va adăuga o doză de intimitate și intensitate aventurii.

Desigur, comparându-l cu alte titluri mari influențate de universul Indy, cum ar fi Unchartedși Tomb Raider, apare întrebarea: poate acest joc să iasă din umbra acestor gigantice francize deja consacrate? Cu siguranță, va avea o misiune dificilă, având în vedere că acestea au definit și au rafinat genul de aventură plină de puzzle-uri și acțiune cinematică. Totuși, MachineGamesrăspunde bine la provocări. Studioul și-a dovedit abilitățile inovatoare prin reimaginarea cu succes a seriei Wolfenstein.

Ceea ce stârnește cu adevărat interes este implementarea cu măiestrie a elementelor clasice specifice universului Indiana Jones. Cu biciul său iconografic, Indy nu numai că va purta lupte autentice, dar îl va folosi și ca dispozitiv de traversare. Și, pentru cei îngrijorați că nu îl vor vedea pe Indy în toată gloria sa, echipa a promis că camera se va retrage temporar în a treia persoană în anumite momente ale jocului.

În plus, povestea jocului sună intrigant, cu un artefact furat care pare să fie legat de o rețea internațională de monumente antice dispuse într-un cerc în jurul lumii. În timpul călătoriei sale, Indy se confruntă cu naziști, își folosește biciul în morminte și se ceartă cu vechi tovarăși de aventură în clădiri de colegiu mohorâte – exact așa cum ne-am aștepta de la o aventură Indiana Jones.

Cu toate acestea, pentru a face față competiției acerbe, „Indiana Jones și Marele Cerc” trebuie să ofere ceva unic și să se distingă printr-un farmec aparte. MachineGames, cunoscut pentru abordarea sa creativă și pentru adăugarea de elemente neobișnuite, pare pregătit să biruie această provocare.

Pe lângă personajul carismatic interpretat de Troy Baker, care îi aduce viață lui Indy, și atmosfera autentică a epocii, jocul promite multiple descinderi prin locații majore și posibilitatea de a vă strecura și a studia traseele inamicilor – elemente care amintesc de aventurile deja consacrate ale lui Nathan Drake și Lara Croft.

Cu toate provocările sale, „Indiana Jones și Marele Cerc” se anunță a fi un titlu de joc captivant și plin de viață, cu potențialul de a aduce o nouă viață seriei Indy în lumea jocurilor video. Cum spuneam, ne lasă gura apă și urmărim atent dezvoltarea jocului, așteptând cu nerăbdare aventura în care vom deveni parte din legendara poveste a arheologului intrepid. Oricare ar fi rezultatul final, o certitudine rămâne: aventurile lui Indiana Jones continuă să fascineze și să inspire, iar acest joc promite să fie o călătorie excepțională pentru fanii și noii exploratori digitali.

Sursa:puterea.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *