Un sondaj realizat de Avangarde arată tendința de vot a românilor. Astfel, dacă duminică ar avea loc alegeri europarlamentare, PSD ar lua 31%, PNL 20%, AUR 19%, Alianța Dreapta Unită 14%, SOS România (Șoșoacă) – 8%, UDMR 5%, Reper 1%.

Datele pe baza cărora a fost efectuat sondajul au fost culese în perioada 08.01.2024 – 22.01.2024. Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1150 persoane. Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel
de încredere de 95% este de +/- 2,9%.

În ceea ce privește părerea românilor despre Uniunea Europeană, 61% dintre respondenți au declarat că au o părere bună sau foarte bună despre Uniunea Europeană, în timp ce 33% au spus că au o părere proastă sau foarte proastă. Totodată, 65% dintre respondenți au spus că locul României este în UE, în timp ce 25% au spus că e în afara UE.

Ce politicieni beneficiază de cea mai mare încredere?

Datele din sondaj arată și care sunt politicienii care se bucură de cea mai mare popularitate.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, e liderul politic care beneficiază de cea mai mare încredere în sondajul comandat de PSD, cu 26%, urmat de Diana Șoșoacă și George Simion (câte 23%), Nicolae Ciucă (20), Klaus Iohannis (16%), Dacian Cioloș (15%), Ludovic Orban (14%) și Cătălin Drulă (11%).

La întrebarea „este o reușită sau mai degrabă un eșec faptul că România va fi primită în Schengen pe cale aeriană și maritimă”, 55% dintre români au răspuns că este un succes, în timp ce 32% l-au catalogat ca pe un eșec.

În ceea ce privește meritul privind situațiile referitoare la Schengen, 19% dintre români îl atribuie Guvernului, iar 13% lui Marcel Ciolacu.

sursa:puterea.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *