Donald Trump, a câştigat, marţi seară, primarele republicane din statul New Hampshire în faţa rivalei sale Nikki Haley. Această mică victorie îl aduce mai aproape de nominalizarea Partidului Republican pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie împotriva lui Joe Biden.

Presa internațională relatează că ultrafavoritul primarelor republicane şi fost preşedinte al Statelor Unite a câştigat scrutinul în New Hampshire, în faţa fostei sale ambasadoare la ONU, Nikki Haley, 52 de ani

De cealaltă parte, rivala sa, Nikki Haley a afirmat că „cursa (este) departe de a fi încheiată”. Şi i-a avertizat pe republicani că „o nominalizare a lui Trump ar fi o victorie pentru Biden” pe 5 noiembrie.

În 2020, Trump a fost învins de către Biden. De atunci, Trump este hotărât să-şi ia revanşa în noiembrie asupra rivalului său democrat.

„Toţi mă vor vota din nou (…). Biden este cel mai prost preşedinte din istoria acestei ţări”, a afirmat Trump în apropierea unei secţii de votare din New Hampshire care organiza primare pentru ambele partide, republican şi democrat.

Pentru a intra în cursa pentru alegerile din noiembrie, Trump va trebui să fie nominalizat în această vară de convenţia partidului său, la finalul tuturor primarelor din statele americane în faţa singurei sale concurente aflat încă în cursă, Nikki Haley.
sursa:Puterea.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *