Cum au fost găsite victimele acestui atac armat

Descoperirea victimelor a avut loc duminică și luni, în trei locuri separate, generând o vânătoare a autorităților pentru prinderea suspectului.

Autoritățile au confirmat că una dintre persoanele ucise a fost găsită într-o casă din comitatul Will duminică, iar alte șapte la două case din același cartier din Joliet luni.

Motivul crimelor rămâne necunoscut, însă autoritățile susțin că ucigașul cunoștea victimele. Grupul operativ pentru fugari al FBI a colaborat strâns cu poliția locală pentru a captura individul, avertizând comunitatea că acesta este considerat „înarmat și periculos”.

Cel mai grav atac armat din zonă

„Cu o experiență de 25 de ani în domeniul poliției, acesta este cel mai tragic scenariu și loc al unei crime pe care l-am întâlnit vreodată în cariera mea”, a afirmat Dan Jungles, adjunctul șerifului din comitatul Will.

În paralel cu aceste crime oribile, autoritățile au fost alertate cu o zi înainte cu privire la două împușcături separate în diverse locații din Joliet. Un tânăr de 28 de ani a fost ucis într-un incident, iar un alt bărbat în vârstă de 42 de ani a fost rănit într-un picior.

FBI, furt tehnologie
Sursa Foto: Arhiva EVZ

Autorul crimelor s-a sinucis

Într-o declarație oficială emisă luni seara, poliția din Joliet a confirmat localizarea și urmărirea individului vinovat al acestui atac armat cunoscut sub numele de Romeo Nance, în apropiere de Natalia, Texas. După o confruntare tensionată cu autoritățile acesta s-a sinucis.

Departamentul de poliție a anunțat că identificarea victimelor și modalitatea morții acestora vor fi stabilite de către biroul legist. Tragedia rămâne în centrul atenției, iar comunitatea din cartierul în care locuiau victimele este martoră la eforturile depuse pentru clarificarea detaliilor și aducerea justiției în această situație extrem de tulburătoare.

sursa:EVZ.ro