Realizatorul TV Dan Negru comentează datele de audiență ale televiziunilor pe anul 2023. Acesta explică faptul că diversificarea opțiunilor de petrecere a timpului liber este principala cauză a scăderii audiențelor TV. Acesta face și o previziune sumbră pentru televiziunile de știri din România: după anul electoral, unele vor dispărea, iar altele vor tăia masiv din cheltuieli.

„Au apărut studiile pe audiențele tv de anul trecut…Fotografiile sunt de la “Academia Vedetelor” un show pe care-l făceam acum 24 de ani. Audiența era atunci 72%. Azi ar fi imposibil!

Nu apariția online a afectat audiența TV ci libertatea.Atunci nu existau mall-uri, restaurantele erau puține și scumpe,nu existau vacanțe,ca să ieși din țară aveai nevoie de viză și singură distracție era TV. Libertatea a scăzut audiența TV.

ADVERTISING

 

Și anul trecut aceleași trei mari televiziuni au dominat piața TV : Pro, Kanal și Antena fac 59% din totalul audienței TV din România.

Celelalte 87 de televiziuni supraviețuiesc.

RomâniaTv rămâne liderul televiziunilor de știri, DigiSport1 al celor de sport și FilmCafe liderul nișei de filme și seriale.

Anul 2024 va fi decisiv

2024-an electoral-va fi decisiv pt credibilitatea televiziunilor de știri. După anul ăsta electoral unele TV de știri vor dispărea și altele își vor reduce masiv costurile.

Dintre TV generaliste, anul trecut cel mai mult au scăzut în audiențe PrimaTv, Național și TVR. Televiziunea publică nu a prins top 10. După anul ăsta electoral și TVR va trece prin cea mai mare restructurare din istoria ei.

Revelionul a adus o premieră anul ăsta, pentru prima dată în ultimii 24 de ani Pro a dominat total în audiențe revelionul televizat pe toate targeturile de public. Cu un consum TV tot mai mic, revelioanele TV devin tot mai neprofitabile și în câțiva ani ele vor dispărea,după trendul internațional

Vârful în audiențe 2024 e așteptat în vară când naționala de fotbal va juca după mulți ani într-un Campionat European.

Adică,statistic televiziunea supraviețuiește…Dar Grigore Moisil a explicat cel mai bine statistica :

“dacă pui o fesă a fundului pe o plită încinsă și cealaltă fesă pe o bucată de gheață, media e bună. Dar in realitate, e vai de curu’ tău””, scrie Dan Negru pe Facebook.

 

 

sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *