Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că toate restaurantele care funcționează în parcuri vor avea program de activitate până la ora 23.00. Edilul spune că au fost primite mai multe reclamații în acest sens.

„Toate restaurantele care funcționează în parcurile din Sectorul 1vor avea programul de activitate până la ora 23.00. Da, ați auzit bine! După cum știți, am avut multe plângeri din cauza muzicii date la maxim în parcul Herăstrău de patronii unor așa-zise cluburi de fițe”, a scris, vineri, pe Facebook, Clotilde Armand.

Ea spune că, vineri, printr-o notă internă a solicitat Serviciului Autorizații de Funcționare și Servici Publice din cadrul Primăriei Sectorului 1 ca toate autorizațiile de funcționare pentru unitățile comerciale cu activitate de restaurant în parcuri să se elibereze cu program de funcționare ce nu poate depăși intervalul orar cuprins între orele 7.00 și 23.00. În cazul autorizațiilor deja emise, cu depășirea acestui orar, primarul spune că a cerut revizuirea în regim de urgență a acestora, cu respectarea programului amintit mai sus.
„Am mai solicitat funcționarilor, să nu mai emită autorizații de funcționare în interiorul parcurilor pentru unitățile comerciale și de prestări servicii care prin natura activității acestora pot crea riscuri pentru sănătatea populației sau disconfort comunității prin producerea de zgomot, vibrații, praf, fum, gaze toxice sau iritante etc.

Am motivat această notă în baza prevederilor – Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației, aprobate prin ordin al Ministrului Sănătății”, adaugă primarul Sectorului 1
Sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *