Hersha Parady, actrița cunoscută mai ales pentru rolul din “Little House on the Prairie”, a murit la 78 de ani.

Fiul lui Parady, Jonathan Peverall, a confirmat pentru The Hollywood Reporter că aceasta a murit la domiciliul său din Norfolk, Virginia, pe 23 august, Peverall înființase anterior o pagină GoFundMe pentru a ajuta cu cheltuielile medicale legate de lupta lui Parady cu o tumoare pe creier care “i-a răpit puterea, memoria și, din păcate, personalitatea vibrantă”. Pagina oficială de Facebook Little House on the Prairie a anunțat, de asemenea, decesul acesteia.
Parady a debutat în serialul “Little House” în cel de-al patrulea sezon, în 1977, în rolul învățătoarei din Walnut Grove, Alice Garvey, un personaj care avea să aibă un sfârșit tragic memorabil. În timpul celui de-al șaselea sezon, Alice a încercat să salveze copiii de la Școala pentru nevăzători, care luase foc. Incendiul, provocat accidental de Albert Ingalls (Matthew Labyorteaux), i-a luat în cele din urmă viața.
Parady și-a amintit de acest episod ca fiind unul dintre episoadele preferate într-un interviu pentru Little House Memories (conform CBR). “Cel puțin am ieșit cu un răcnet și nu cu un scâncet”, a spus ea. “Să lucrez cu băieții de la efecte speciale și cu Departamentul de Pompieri din L.A. a fost o premieră pentru mine, iar faptul că eram înconjurată de foc “controlat” și de extinctoare pregătite, eram pregătită să fac pe grozava! Mi-a plăcut fiecare minut!”

Pe Facebook, contul oficial Little House on the Prairie a amintit “gama incredibilă ca actriță”, adăugând că “ne vom aminti mereu de profunzimea și inima pe care a adus-o în acest rol”.

 

 

Sursa:stiripesurse

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *