Solicitarea grupului parlamentar AUR de la Camera Deputaţilor de a se adopta o declaraţie privitoare la susţinerea familiei naturale a fost trimisă, miercuri, de Biroul permanent către Comisia de politică externă.

Grupul parlamentar AUR a solicitat miercuri Biroului permanent al Camerei Deputaţilor adoptarea unei declaraţii a Camerei deputaţilor privitoare la susţinerea familiei naturale, declaraţie “care să devină un reper de orientare a politicii statului român în această chestiune”.

Deputaţii AUR au solicitat această declaraţie politică după ce au luat act de decizia exprimată de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului în data de 23 mai 2023, prin care statul român a fost sancţionat pentru nerespectarea “unor pretinse drepturi” privind cuplurile formate din persoane de acelaşi sex, “pe motiv că există o tendinţă clară în curs de desfăşurare în statele membre ale Consiliului Europei de a legaliza aceste relaţii”.

“Având în vedere tradiţia, cultura şi istoria poporului român, precum şi dreptul natural şi realitatea genetică de netăgăduit că bărbatul şi femeia sunt două realităţi obiective diferite, ce sunt însă egale în drepturi şi demnitate, Camera Deputaţilor adoptă următoarea declaraţie cu privire la susţinerea familiei naturale”, se arată în solicitarea AUR.

Declaraţia prevede că “statul român şi instituţiile sale, potrivit Constituţiei României, respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată”.

“Statul român recunoaşte, respectă şi susţine statutul familiei naturale ce se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora, precum şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea şi educarea copiilor lor. Statul se obligă să sprijine prin măsuri economice şi sociale încheierea căsătoriei, dezvoltarea şi consolidarea familiei, precum şi creşterea, educarea şi îndrumarea copiilor de către mamă şi tată. Consideră un atac de o ferocitate ieşită din comun la adresa demnităţii şi drepturilor femeilor pretenţia de a socoti că un bărbat ce se pretinde femeie ar fi în accepţiunea legii femeie şi, pe cale de consecinţă, ar trebui să se bucure de drepturile aferente femeilor”, se arată în declaraţia propusă de AUR.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a transmis spre analiză această solicitare Comisiei pentru politică externă.

Preşedintele AUR, deputatul George Simion, a anunţat miercuri că grupurile parlamentare ale Alianţei pentru Unirea Românilor au depus la Birourile permanente ale celor două Camere o declaraţie “spre a fi adoptată” cu privire la familiile tradiţionale, precizând că partidul său vrea o confirmare “din partea tuturor grupurilor parlamentare că susţin familia naturală”.

sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *