Puțini oameni sunt mai mult supravegheați decât regina Camilla, un lucru pe care a trebuit să-l suporte de când relația ei cu Charles a devenit de notorietate publică.

Chiar și așa, sunt lucruri care au ieșit acum la iveală despre regina Camilla, femeia pentru care regele Charles ar face orice p lume.

V-ați fi imaginat vreodată că regina e fascinată de jocul Wordle și încă mai ia lecții de balet? Într-un interviu acordat revistei British Vogue, Camilla a declarat că își compară zilnic scorul Wordle cu cel al nepoatei sale, adăugând că îi place că „îți spune cât de genial ești”.

De asemenea, ea are o relație foarte apropiată cu sora mai mică, Annabel Elliot, care este designer de interior și comerciant de antichități. Și, în spatele ușilor închise, un consilier cheie. Fratele ei mai mic, Mark Shand, cunoscut pentru cărțile sale de călătorii și pentru angajamentul său pasionat față de conservare, a murit în 2014, la vârsta de 62 de ani.

Camilla (dreapta) este fotografiată în 1965 cu mama ei (stânga), care a murit de osteoporoză în 1994

Primul ei angajament regal a fost la Southampton General Hospital

Camilla a vizitat unitatea de osteoporoză a spitalului la 23 mai 2005, pentru prima ei apariție oficială fără Charles după nunta celor doi. Societatea Regală de Osteoporoză a devenit primul patronaj al Camilei în calitate de Ducesă de Cornwall. Există și un motiv foarte bine întemeiat, și anume faptul că atât bunica cât și mama Camillei au murit de osteoporoză.

Regina a scris la un moment dat că femeia care i-a dat viață a suferit de această boală în perioada în care „rareori se discuta despre ea, rar era diagnosticată și, de obicei, era atribuită femeilor în vârstă cu așa-numita cocoașă a lui Dowager. Să vezi pe cineva pe care îl iubești murind încet, în agonie, fără să știi nimic despre boala care l-a ucis este sfâșietor”.

„Lucrul frumos la câini este că îi poți așeza jos, poți avea o conversație lungă și plăcută”

Îndrăgostită de câini, Camilla a adoptat doi terieri. E vorba de Beth și Bluebell, care au fost luați acasă se regină când erau cățeluși, de la Battersea Dogs and Cats Home. Vorbind anterior despre câinii ei, Camilla a mărturisit că „Lucrul frumos la câini este că îi poți așeza jos, poți avea o conversație lungă și plăcută, poți fi supărat, poți fi trist, iar ei doar stau și se uită la tine dând din coadă”. Îi iubește atât de mult, încât a dorit ca patrupedele să fie brodate pe rochia ei pentru încoronare.

Camilla se menține în formă urmând cursuri de balet Silver Swan

Într-o videoconferință pentru a marca Ziua Internațională a Dansului în 2020, Camilla a dezvăluit că a luat în secret lecții de balet acasă cu un grup de prieteni. Ea a mărturisit că își începe ziua cu „un pic de Silver Swans și un pic de Pilates”. De asemenea, este fan înrăit al emisiunii Strictly Come Dancing și are „un ritm natural extraordinar”. De altfel, ea a dansat cu juratul Craig Revel-Horwood și cu fostul jurat Len Goodman.

În timp ce dansau cha cha cha în sala Școlii Primare St. Clement Danes din centrul Londrei, Craig a îndemnat-o pe Camilla să „arate un pic de mișcare a șoldurilor”. „Având în vedere că nu a luat nicio lecție în viața ei, a avut un ritm natural foarte bun. Simțul sincronizării a fost excelent, iar jocul de picioare a fost perfect. Și are personalitatea necesară”, a mărturisit juratul.

Nu a suportat niciodată să-și facă găuri în urechi

„Mândrie și prejudecată”, de Jane Austen, este cartea pe care nu se poate opri din citit, regina dezvăluind că se va întoarce la acest volum mereu. Deși are foarte multe bijuterii, Camilla a refuzat întotdeauna să-și facă găuri în urechi, optând doar pentru cercei cu clips. „Nu, nu am de gând să mi-l fac cadou pentru a 75-a aniversare. Nepoții vor încerca să mă convingă, dar nimic nu-mi va străpunge urechile”, a mărturisit regina pentru British Vogue.

Mândrie și prejudecată, de Jane Austen, este cartea la care Camilla se întoarce iar și iar…

Inelul de logodnă a aparținut Reginei Mamă

Inelul de logodnă art deco din anii ’30 cu un diamant central de cinci carate cu tăietură de smarald și baghete de diamante pe fiecare parte, a fost evaluat în momentul logodnei Camillei la suma de 100.000 de lire sterline. Astăzi însă, inelul care a aparținut odinioară Reginei Mamă, valorează 200.000 de lire sterline.

Camilla are propriul său refugiu în Wiltshire

Camilla a cumpărat Ray Mill House, în Reybridge, lângă Lacock, pentru 850.000 de lire sterline în 1996, după divorțul de Andrew Parker Bowles. Casa de la țară cu șase dormitoare este un loc de refugiu pentru regină unde, spun cei care o cunosc, se bucură de o plimbare în halat de casă.

Regina Consort își face singură mierea

De asemenea, Camilla are o serie de stupi de albine la Ray Mill. Ea e pasionată de protejarea albinelor și a afirmat că acestea sunt „vitale pentru lumea naturală” și pot fi folosite pentru a contribui la asigurarea unui venit atât de necesar pentru persoanele care trăiesc în unele dintre cele mai sărace țări din lume.

De altfel, mierea Camillei este vândută la Fortnum & Mason pentru a strânge bani în scopuri caritabile. Pe de altă parte, regina a mărturisit pentru revista Homes and Gardens cât de mult îi place să planteze, să curețe buruienile și să fie creativă. „Este unul dintre cele mai relaxante lucruri pe care le poate face cineva. Mergi în grădină și te apuci de treabă”, a recunoscut Camilla.

Alături de Charles, părăsind Capela St. George, după ce au primit binecuvântarea

S-a lăsat de fumat în 2001

Într-un interviu pentru revista You, regina a declarat că peștele și cartofii prăjiți înveliți în hârtie constituie unul dintre alimentele sale preferate. „Mirosul acela… Nu se poate bate un pește și cartofi prăjiți ca lumea”, a declarat soția lui Charles. Până în anul 2001 obișnuia să fumeze în jur de zece țigări pe zi, dar a renunțat la acest obicei. „Nu am renunțat eu la fumat, ci mai degrabă fumatul a renunțat la mine”, ar fi spus unui prieten.

„Dormitorul arată de parcă ar fi lovit de o bombă”

O sursă i-a declarat la un moment dsat editorialistului Express, Adam Helliker că „Charles este atât de pretențios în privința curățeniei, în timp ce ea își lasă lucrurile peste tot. Ea nu are nevoie ca pernele să fie umplute tot timpul”. O altă sursă a mărturisit că „Dormitorul Camillei arăta întotdeauna de parcă ar fi fost lovit de o bombă și ar fi trebuit să vedeți în ce stare era baia după ce a fost în ea”.

Reginei Camilla îi e foarte frică să zboare cu avionul

Îi este frică să zboare

Camilla și-a recunoscut public frica de zbor, dar nu o împiedică să călătorească în toată lumea. Se spune că odată a stat îngrozită pe treptele unui mic avion privat în timpul unei vizite în străinătate, refuzând să urce. La bord, ea poate fi văzută adesea strângând mâna soțului ei, Regele Charles, în timp ce aeronava decolează.

Își ia propria rezervă de vin roșu atunci când călătorește în străinătate

Se spune că regina este îndrăgostită de cursele de cai, fiind chiar mai entuziasmată decât soțul ei, care a fost anterior un jocheu amator. Un alt lucru necunoscut până acum despre regină este faptul că a fost concediată odată de la un loc de muncă pentru că a întârziat.

Regina nu pleacă la drum fără o rezervă de vin roșu

Împreună cu alte debutante, Camilla a ales să lucreze pentru firma de decorațiuni interioare Colefax and Fowler, în Mayfair, la mijlocul anilor 1960, dar a fost dată afară după ce a ajuns mai târziu, după o noapte de pomină. Camilla a vorbit cu ceva timp în urmă despre dragostea pentru telenovela de la Radio 4, afirmând chiar că este „dependentă de Archers”.

Se știe că atât regele, cât și regina călătoresc cu propria lor rezervă de alcool. În timp ce regele se spune că ia întotdeauna cu el ingredientele pentru un martini de calitate, Camilla preferă propria rezervă de vin roșu, de obicei Pomerol. Camilla a vizitat de cel puțin șapte ori, începând din 2010, refugiul de sănătate holistică SOUKYA din Bangalore.

În 2019, a fost însoțită în stațiune de Charles, pentru a sărbători cea de-a 71-a aniversare a sa, când se spune că amândoi au mâncat produse vegetariane din cadrul refugiului și au practicat yoga.
sursa:retetesivedete.ro

 

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *