Partidul Conservator, al premierului Rishi Sunak, a înregistrat rezultate slabe în scrutinul local desfăşurat în Anglia, parte a Marii Britanii, principalul câştigător fiind Partidul Laburist, aflat în opoziţie, alegerile fiind considerate un test înaintea alegerilor parlamentare.

Rezultatele preliminare indică un avans considerabil al Partidului Laburist (centru-stânga), cu 939 de consilieri locali (plus 167 faţă de situaţia actuală). Partidul Conservator (centru-dreapta) a obţinut 594 de locuri în consiliile locale (minus 293), potrivit rezultatelor parţiale. Partidul Liberal-Democrat (centru-stânga) a obţinut 454 de locuri de consilieri (în plus cu 76), informează postul BBC News.

Alegerile locale s-au desfăşurat joi doar în Anglia, una dintre cele patru naţiuni constitutive ale Marii Britanii. În Irlanda de Nord, scrutinul local este programat pe 18 mai. Scrutinul local din Anglia este considerat un test pentru alegerile parlamentare din Marea Britanie, care vor trebui organizate până cel târziu în ianuarie 2025. Marea Britanie este formată din Anglia, Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord.
Sursa: stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *