Încă un dosar penal pentru Primarul Fritz de la Timișoara.

Informația este certă și provine de la Poliția Municipiului Timișoara, care face cunoscut și numărul respectivului dosar penal și anume: 8577/P/2022.

Deschiderea acestui dosar s-a făcut în urma sesizării unei angajate a Primăriei, pe nume Mirela Toc, din postura sa de avertizor de interes public.

În dosar sunt cercetați atât Primarul Dominic Fritz, cât și Viceprimarul Ruben Lațcău, acuzați de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, prin efectuarea de lucrări de construcții fără autorizația cerută de lege, pe strada Gheorghe Lazăr, tronsonul cuprins între Str. Calea Circumvalațiunii și Bd. Cetății.

Legea 50 / 1991 interzice clar asemenea fapte și le sancționează cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală.

Amenajările în cauză, pe lângă faptul că sunt făcute cu încălcarea legii, îi nemulțumesc profund pe cetățenii din zonă. Pe de o parte, prin ele s-au pierdut o mulțime de locuri de parcare, oricum departe de a fi suficiente și înainte, dar s-a diminuat și suprafața verde, iar pista de biciclete a fost mutată de pe trotuar pe carosabil, între mașinile staționânde și bordură, spre nemulțumirea bicicliștilor care nici nu o folosesc în noua sa variantă, de teama accidentării urmare a posibilelor deschideri prin surprindere ale ușilor mașinilor aflate în staționare. În plus, și asupra semaforizării sunt nemulțumiri, cei din zonă considerând-o fără noimă făcută.

Interesant este cum se reușește să se țină secret numărul și spețele dosarelor penale deschise pe numele Primarului cetățean al Germaniei al Timișoarei, Dominic Samuel Fritz, primar pentru care legea, cel puțin legea românească, se pare că nu contează chiar deloc! Să aibă el garantată de cineva protecția, se întreabă tot mai mult, pe bună dreptate, timișorenii?
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *