Camera Reprezentanţilor din SUA, aflată sub controlul opoziţiei republicane, a anunţat, miercuri, organizarea unei sesiuni de audieri privind asistenţa masivă oferită de Administraţia Joseph Biden Ucrainei pentru a respinge invazia militară rusă, anunță mediafax.

Congresmanul republican Mike McCaul, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor, a anunţat că va organiza miercurea viitoare o sesiune de audieri pe tema “Supravegherii, Transparenţei şi Responsabilităţii privind asistenţa acordată Ucrainei”.

Vor fi chemaţi inspectorii generali din cadrul Departamentului de Stat și ai Departamentului Apărării

Vor fi chemaţi la audieri inspectorii generali din cadrul Departamentului de Stat, Departamentului Apărării şi Agenţiei americane pentru Dezvoltare Internaţională, potrivit CNN.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul Partidului Republican (opoziţie), intenţionează să analizeze atent asistenţa de 32 de miliarde de dolari oferită până acum de Administraţia Biden Ucrainei.

Unii politicieni republicani au exprimat rezerve privind continuarea furnizării de asistenţă Ucrainei. Guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, considerat printre favoriţi dacă va decide să intre în cursa pentru desemnarea candidatului republican în scrutinul prezidenţial, a descris recent invazia rusă în Ucraina drept “dispută teritorială”. “Statele Unite au multe interese vitale – securizarea frontierelor, abordarea crizei capacităţii de reacţie a armatei, obţinerea securităţii şi independenţei energetice, monitorizarea forţei economice, culturale şi militare a Partidului Comunist chinez, dar implicarea suplimentară într-o dispută teritorială între Ucraina şi Rusia nu figurează printre acestea. Finanţarea automată de către Administraţia Biden a acestui conflict cât timp va fi necesar, fără definirea obiectivelor şi a responsabilităţilor, distrage ţara noastră de la cele mai presante provocări”, a declarat Ron DeSantis săptămâna trecută, conform postului Fox News.

Afirmaţiile au generat dispute în Partidul Republican privind abordarea faţă de conflictul din Ucraina

Afirmaţiile au generat dispute în Partidul Republican privind abordarea faţă de conflictul din Ucraina. Senatorul republican Lindsey Graham a atras atenţia asupra efectelor diminuării susţinerii pentru Administraţia de la Kiev. “Dacă preşedintele rus Vladimir Putin pierde în Ucraina, lumea se resetează în toate modurile corecte. Dacă Putin va câştiga, iar Occidentul capitulează exact ca în trecut, vor urma mai multe conflicte. În privinţa lui Putin, plăteşti acum sau plăteşti mai târziu. Dacă nu înţelegm că succesul lui Putin ar invita China la o agresiune în Taiwan, atunci am calcula total greşit una dintre cele mai ample dispute din lume”, a declarat Lindsey Graham, citat de publicaţia The Hill. Şi senatorul republican Marco Rubio a contestat afirmaţiile lui Ron DeSantis, argumentând că războiul din Ucraina nu este o simplă “dispută teritorială”.

Ca reacţie la afirmaţii, Administraţia de la Kiev l-a invitat pe Ron DeSantis să efectueze o vizită în Ucraina. “Îl invităm să vină în Ucraina, pentru a înţelege mai profund invazia totală a Rusiei şi ameninţările pe care le generează pentru interesele Statelor Unite”, a afirmat Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe.
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *