O navă de transport de mărfuri generale deținută de Turcia a fost lovită de o rachetă în portul orașului Herson din sudul Ucrainei, declanșând un incendiu, potrivit unor înregistrări video de la fața locului și a unor surse de transport maritim, citate de Reuters.

Racheta a lovit marți podul navei numite Tuzla, a declarat compania de securitate maritimă Ambrey, provocând incendiul. Imaginile video au arătat cum flăcările au umplut sala de comandă a navei.

Reuters a reușit să confirme locația de la navele și clădirile văzute în înregistrarea video, care se potrivește cu imaginile din fișiere și imagini din satelit ale zonei. Reuters nu a putut să confirme în mod independent data la care au fost filmate înregistrările video.

Nava, care a fost blocată în port din 2022 februarie, era operată de Cayeli Shipping, care nu a fost disponibilă pentru comentarii.

O sursă de transport maritim a declarat că există douăsprezece nave turcești blocate în porturile ucrainene, inclusiv în Herson, care nu sunt acoperite de acordul privind cerealele din Marea Neagră negociat de ONU.

“A avut loc un atac ieri seară, cel mai probabil la port, iar o încărcătură explozivă pare să fi lovit nava. Navele turcești din Herson sunt deservite de un echipaj scheletic, astfel că nu există răniți sau victime”, a declarat sursa, sub rezerva anonimatului.

 

 

sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *