Marți, 13 decembrie, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale Sector 4, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în Capitală, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de uzurpare de calități oficiale și înselăciune.

Potrivit Poliției Capitalei, la data de 13 noiembrie, Secția 26 Poliție a fost sesizată de către un bărbat, cetățean străin, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în timp ce se afla în fața unui magazin, din Sectorul 4, o persoană necunoscută, sub pretextul că este polițist, i-ar fi efectuat un control corporal, moment în care i-ar fi sustras din portofel 2.500 de lei.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre Fane Căpățână (liberat în vară, condamnat pentru același gen de fapte), care, prin metoda “Maradona”, s-a dat drept polițist de la antidrog, a abordat un cetățean din Sri Lanka (muncitor necalificat la Negro), i-a prezentat o legitimație falsă și i-a spus că trebuie sa ii facă un control corporal. Banii pe care i-a găsit asupra bărbatului i-a „confiscat”.

Cazul a fost preluat de polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale –Sector 4, iar din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuit de comiterea faptei este un bărbat, în vârstă de 54 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracțională.

În urma percheziției au fost identificate și ridicate mai multe probe și mijloace de probă. De asemenea, a fost efectuată o percheziție a autovehiculului care ar fi fost utilizat la comiterea infracțiunii, fiind identificat și ridicat un dispozitiv tip girofar.

Bărbatul a fost depistat și condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale – Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uzurpare de calități oficiale și înșelăciune.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 


sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *