Othmar Karas, lider al partidului condus de cancelarul Karl Nehammer și prim-vicepreședinte al Parlamentului European, a declarat la Newsroom LIVE că problemele Austriei în materie de azil sunt legate de Serbia și Ungaria. El contrazice astfel declarațiile cancelarului Karl Nehammer, care susține o mai mare cooperare cu cele două țări.
În interviu, Karas explică faptul că “toată lumea” – Ungaria, România, Parlamentul UE și Comisia – a fost surprinsă de veto-ul Austriei privind extinderea Schengen. Cu toate acestea, blocada lovea pe cine nu trebuia, deoarece Bulgaria și România ar fi îndeplinit condiția de admitere în spațiul Schengen. Cele două țări nu au fost cauza problemei de azil din Austria, a spus Karas.
Aceasta s-a datorat politicii de vize a Serbiei și neînregistrării refugiaților în Ungaria. Karas se pronunță astfel împotriva aliaților lui Nehammer din Europa. Helmut Brandstätter, purtătorul de cuvânt al NEOS pentru politică externă, a declarat deja la PULS 24 că Nehammer și-a ales aliații greșiți în Ungaria și Serbia. Gerald Knaus, cercetător în domeniul migrației, consideră că premierul Ungariei, Viktor Orban, nu face decât să profite de cancelarul austriac.

Karas consideră că un veto sau o blocadă nu inspiră mai multă încredere și a fost folosit ca instrument greșit. Potrivit liderului ÖVP, de ani de zile se încearcă să se negocieze cu celelalte state membre ale UE pentru a găsi o soluție comună la problema azilului și a migrației.

Austria are o problemă cu azilul, iar numărul solicitanților de azil este în creștere, a spus. Un lucru mai presus de toate este necesar acum: soluții europene comune, potrivit politicianului. Este nevoie de „mai multă Europă”, de „mai multe politici comune în materie de azil și migrație”, de „o protecție comună a frontierelor externe, în care să se facă înregistrarea și diferențierea”, de „o procedură comună de azil”, de „o asistență eficientă la fața locului” și de un „mecanism de solidaritate intraeuropeană și capacitatea de a acționa”.

El se așteaptă la o ofensivă și la un angajament european comun pentru a rezolva aceste probleme. Nu ar trebui să impuneți acest lucru cu un veto sau o blocadă, ci trebuie să creați soluții, seriozitate și negocieri concrete.

Austria are nevoie de migrația forței de muncă, iar Austria ar avea de câștigat dacă cererile de azil ar putea fi făcute și depuse deja la frontierele externe, a mai spus prim-vicepreședintele Parlamentului European.
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *