Agitație mare la București! Marcel Ciolacu s-a trezit vorbind în direct la o televiziune despre activarea articolului 5 din Tratatul Alianţei Nord-Atlantice. Ruşii au fost luaţi în vizor de presa mondială, iar dezmințirile lor privind atacul cu rachete la graniţa dintre Ucraina şi Polonia au fost ignorate şi considerate ore întregi ca fiind mincinoase.

Cascadorii râsului: liderii lumii s-au dus după fenta influencerilor

Totul s-a dezumflat după ce americanii au anunţat o răsturnare de situaţie de film: rachetele nu erau ruseşti, ci ucrainene şi n-au fost trase ruşi, ci de ucraineni, care au încurcat ceva şi le-au făcut să aterizeze în Polonia. Indiscutabil, podcastul EVZ-Play cu Ion Cristoiu (foto) trebuie ascultat cap-coadă: Maestrul a analizat, într-un dialog incendiar cu Robert Turcescu ce a stabilit un record de audiență, situaţia tragi-comică în care liderii mondiali erau cu un deget pe butonul care putea declanșa un război NATO-Rusia, luându-se în grup după influencerii de pe rețelele de socializare.

Principala vină a liderilor mondiali care au ajutat isteria din jurul scandalului rachetelor este aceea că sunt disperați să aibă o reacție cât mai rapidă la un eveniment, disperare facilitată de presiunea rețelelor sociale. Ca atare nu mai verifică, așa cum ar fi normal, veridicitatea informației.

„O explozie a devenit atac rusesc asupra Poloniei (…) Declanșezi o apocalipsă dintr-o prostie de pe Twitter?”, s-a întrebat invitatul lui Robert Turcescu.

Cristoiu: Iohannis nu a zis nimic ca să se supună lui Zelenski

În această capcană a căzut și șeful de stat al țării, apreciază renumitul gazetar. Deși „nimeni nu știe vreodată cu precizie” unde se află președintele, după cum a remarcat invitatul lui Turcescu, marți seara Klaus Iohannis a dat dovadă de o rapiditate de reacție care nu prea îi stă în fire. Din nefericire, replica sa de susținere la adresa Poloniei este cel puțin iresponsabilă fiindcă alimentează scenariul unui atac rusesc care în final nu s-a mai confirmat, consideră Ion Cristoiu.

Sursa foto: administratia-prezidentiala

„Nu ai cum să n-ai informații. Tu care ești președinte, gândiți-vă că el a scris la ora 10, nu la ora 8 (n.r. – ora la care a fost anunțat incidentul). Suni sau te sună ăla. Iohannis știa că e fals. De ce, ca să se supună lui Zelenski? (…) La Iohannis e banditism că știa (n.r. – că racheta din Polonia nu aparține Rusiei)”.

În vizorul fondatorului EVZ a intrat și liderul PSD Marcel Ciolacu, care „dacă era premier riscam să ne bage într-un război”, a observat cunoscutul jurnalist și analist politic.

Sursa:evz